Top 5 rețete delicioase de toamnă cu dovleac Top 5 rețete delicioase de toamnă cu dovleac
Dacă e sfârșit de octombrie, e Halloween! Sărbătoarea de origine celtică, celebrată anual pe 31 octombrie, este o prescurtare a denumirii „All Hallows’ Evening”.... Top 5 rețete delicioase de toamnă cu dovleac

Dacă e sfârșit de octombrie, e Halloween! Sărbătoarea de origine celtică, celebrată anual pe 31 octombrie, este o prescurtare a denumirii „All Hallows’ Evening”. Chiar dacă este considerată a fi cea mai înfricoșătoare noapte a anului, este și o sărbătoare a dovleacului, element nelipsit în preajma acestei zile. Și, pentru că nu îl întâlnim doar ca element decorativ, ci și în farfurie, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, prezintă 5 preparate delicioase de toamnă cu dovleac.

Supă cremă de dovleac

Fină, cremoasă și delicioasă, supa de dovleac nu poate lipsi din lista preparatelor de toamnă, iar abundența dovleacului în perioada de Halloween este un motiv în plus pentru care acest fel de mâncare trebuie să-și facă loc pe masa gurmanzilor. Servită cu sau fără crutoane proaspăt coapte, supa cremă de dovleac poate fi o sursă bogată de nutrienți, atât de necesari în sezonul rece.

Dovleac copt cu scorțișoară

Halloween-ul nu a fost niciodată mai gustos și aromat decât anul acesta! Proaspăt scos din cuptor, asezonat cu zahăr și scorțișoară sau alte mirodenii preferate, dovleacul copt este gustarea perfectă pentru a trece cu bine de cea mai înfricoșătoare zi a anului. După preferințe, acesta poate fi servit la fel de bine și cu miere deasupra.

Plăcintă cu dovleac

Ce-ar fi Halloween-ul fără tradiționala prăjitură cu dovleac? Legenda spune că gospodinele din America au inventat acest preparat pentru a-i găsi o utilitate miezului de dovleac rămas în urma zilei de Halloween, când cele mai multe decorațiuni sunt realizate cu ajutorul acestui element. Pentru un gust cât mai aromat, plăcinta poate fi asezonată cu diverse mirodenii, precum scorțișoară, ghimbir, cardamom sau coajă de lămâie.

Dulceață de dovleac 

Oricât de încărcată ar fi cămara de dulcețuri și gemuri, parcă tot se mai găsește loc și pentru dulceața de dovleac, care demontează orice mit conform căruia legumele nu ar fi potrivite pentru acest tip de preparat. Servită ca atare, sau în prăjituri, poate transforma cea mai înfricoșătoare zi din an într-una dulce și plină de arome.

Budincă de dovleac

Cine ar fi crezut că miezul dovleacului prospăt sculptat poate deveni un desert extrem de delicios, aromat și viu colorat? Simplu de pregătit, budinca de dovleac are mari șanse de a deveni desertul de toamnă preferat atât de către cei mici, cât și de către cei mari. În plus, merge servită perfect cu frișcă sau scorțișoara!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: