Top 5 culori preferate de români în alegerea țiglei pentru acoperiș Top 5 culori preferate de români în alegerea țiglei pentru acoperiș
Credeți că montarea acoperișului potrivit ține doar de calitatea și durabilitatea lui? Ei bine, domnilor, poate așa ar sta lucrurile dacă în această chestiune... Top 5 culori preferate de români în alegerea țiglei pentru acoperiș

Credeți că montarea acoperișului potrivit ține doar de calitatea și durabilitatea lui? Ei bine, domnilor, poate așa ar sta lucrurile dacă în această chestiune nu s-ar ține cont și de simțul estetic al jumătăților dumneavoastră (mai bune) care au un cuvânt de spus atunci când vine vorba despre ridicarea casei mult visate. Și asta pentru că alegerea acoperișului se bazează și pe câteva norme ce țin de armonia estetică a clădirii, de multe ori el fiind cel care scoate în evidență frumusețea acesteia.

Vorbim aici despre modul în care culoarea țiglei acoperișului ar trebui să formeze un tot unitar cu cea a pereților exteriori, cu structura și arhitectura casei, dar și cu tipul și modelul ferestrelor.

Pe lângă gradul său de anduranță, un acoperiș trebuie să fie și elegant, cu un aspect care să rezoneze cu cel al întregii construcții, fie că vorbim despre o clădire veche, realizată într-un stil arhitectural neoclasic, de o locuință modernă sau chiar despre o casă de vacanță micuță și cochetă.

Am stat de vorbă cu prietenii noștri de la Bilka care ne-au oferit câteva informații despre culorile preferate de români în ceea ce privește alegerea țiglei pentru acoperiș.

Tips & Tricks: cum să îți pregătești acoperișul pentru anotimpul ploios

Per ansamblu, piața românească din zona acoperișurilor este caracterizată de un consum masiv de roșu și maro în detrimentul nuanțelor colorate. În opinia specialiștilor Bilka, acest lucru se datorează și ușurinței cu care aceste nuanțe se asortează cu tencuiala decorativă, ancadramentul ferestrelor și restul elementelor unei construcții.

Iată un top 5 al nuanțelor de acoperiș preferate de clienții de la noi:

1. Maro închis, varianta mată – este cea mai căutată culoare pentru acoperiș, aflându-se în topul vânzărilor în toate zonele țării.

2. Roșu maroniu – în funcție de stilul arhitectural al casei, puteți opta pentru o nuanță mai sobră sau una mai vie. De exemplu, o casă de vacanță situată la munte, sau pe malul mării, de ce nu, permite o libertate mai mare atunci când vine vorba despre alegerea culorii. Fapt ce plasează această variantă pe locul secund în preferințele românilor.

Negru

Negru

3. Negru – este alegerea ideală pentru o combinație între modern și clasic, oferind, în același timp, și un aspect simplu și elegant.

4. Roșu deschis – puteți să vă jucați cu tonurile alegând nuanțe care contrastează cu cele ale pereților casei pentru a oferi un plus de originalitate locuinței.

5. Cărămiziu – o nuanță mată care creează o combinație atrăgătoare între acoperiș și pereții exteriori. În plus, culoarea poate pune în valoare stilul arhitectural al clădirii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: