TOP 5 beneficii extraordinare ale consumului de granola TOP 5 beneficii extraordinare ale consumului de granola
În ultima vreme, din ce în ce mai multă lume a adoptat obiceiul de a consumă un mic dejun alcătuit dintr-un amestec de fulgi... TOP 5 beneficii extraordinare ale consumului de granola

În ultima vreme, din ce în ce mai multă lume a adoptat obiceiul de a consumă un mic dejun alcătuit dintr-un amestec de fulgi de ovăz, nuci, semințe și fructe uscate. Sau, într-un singur cuvant, granola. Iar acest lucru nu este deloc întâmplător sau lipsit de motive temeinice.

Mai exact, din ce în ce mai mulți specialiști recomandă consumul frecvent sau chiar zilnic de granola, considerând, cu argumente solide, că această este alegerea perfectă, completă și sănătoasă, pentru prima masă a zilei. Într-adevăr, pe lângă gustul delicios al granolei, există o serie de beneficii deosebite pe care le aduce consumul acestui aliment organismului nostru. Iată, pe scurt, care sunt acestea:

  1. Conferă organismului energie pe parcursul întregii zile. Fulgii de ovăz din granola conțin 70% carbohidrați “buni”, complecși, care au proprietatea de a fi metabolizati și absorbiți lent, pe parcursul mai multor ore, organismul beneficiind astfel de o sursă ideală de energie timp îndelungat (carbohidrații reprezintă macronutrientul care hrănește absolut toate celulele corpului, inclusiv celulă nervoasă).
  2. Conține fibre. Datorită faptului că atât fulgii de ovăz integral, cât și nucile, semințele și fructele uscate conțin din belșug acest ingredient, prin consumarea unei căni de granola vom beneficia de nu mai puțin de 12 grame de fibre. Iar după cum bine se știe, fibrele sunt esențiale pentru sănătatea organismului. Concret, acestea previn constipația, îmbunătățesc digestia, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și conferă senzație de sațietate. De asemenea, o dietă bogată în fibre ajută în prevenirea cancerului colorectal. În acest sens, studiile arată că pentru fiecare 10 grame de fibre consumate în fiecare zi se diminuează cu 10% posibilitatea îmbolnăvirii de cancer colorectal.
  3. Conține grăsimi sănătoase. Studiile și cercetările ultimelor decenii au concluzionat faptul că cea mai sănătoasă sursă de lipide o reprezintă alimentele integrale, de origine vegetală, bogate în grăsimi nesăturate. Astfel, atât nucile, cât și semințele care se găsesc în granola conțin astfel de grăsimi sănătoase, inclusiv atât de importații acizi grași de tip Omega 3.
  4. Conține vitamine și minerale vitale organismului. În ingredientele care formează granola se găsesc cantități semnificative din vitaminele B1, B5, B9 și E, dar și din minerale cum ar fi magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan și seleniu.
  5. Contribuie la prevenirea unor afecțiuni serioase și ajută la menținerea unei stări de sănătate optime. Datorită conținutului nutrițional extrem de bogat și de variat al granolei, consumul acesteia ajută la reducerea colesterolului “rau” (LDL) și a tensiunii arteriale, la prevenirea cancerului, a obezității, a anemiei și a diabetului, la îmbunătățirea sănătății inimii, a sistemului osos, a pielii, a funcției cognitive și a aparatului digestiv.

Așadar, beneficiile consumului regulat de granola sunt numeroase, clasificarea acestora fiind destul de dificilă tocmai datorită compoziției deosebite și a multiplelor efecte pozitive asupra organismului. Ceea ce este, însă, important este să știm exact care sunt sortimentele pe care este bine să le alegem, astfel încât să beneficiem, cu adevărat, de aceste proprietăți, evitând posibilitatea de a achiziționa un produs puternic procesat, plin de chimicale, zahăr rafinat și alte substanțe dăunătoare.

În acest sens, noi vă recomandăm Lizi’s Granola, una dintre cele mai sănătoase produse din acest segment care se comercializează pe piața locală. Având la bază un mix de nuci, semințe și fulgi de ovăz de cea mai bună calitate, rumenite la cuptor cu foc blând, Lizi’s Granola a fost creată cu grijă, după o rețetă veche, de casă, extrem de îndrăgită de gurmanzii de pe întreaga planetă.

Produsele Lizi’s sunt bogate în proteine vegetale de cea mai bună calitate, fibre alimentare, acizi grași de tip Omega 3, antioxidanți, vitamine și minerale. În plus, toată gama Lizi’s are o încărcătură glicemică măsurată, fiind astfel apreciată nu doar prin prisma beneficiilor sale nutriționale, ci și prin efectul pe care îl are asupra corpului. Datorită încărcăturii sale glicemice scăzute, produsele Lizi’s eliberează lent energia (glucoza)  în sânge, menținând senzația de sațietate în organism pe durata întregii zile.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: