Știm cu toții că există numeroase restaurante minunate în întreaga lume, dar cum le alegi pe cele mai bune, pe acelea care îți pun pe masă cele mai bune farfurii (a se înțelege … feluri de mâncare)?
Nu există un răspuns perfect, dar aici vorbim de o alegere personală a cunoscutului critic culinar Andy Hayler, care a realizat un top 12 a celor mai bune farfurii și, implicit, restaurante din lume.
Potrivit lui, acestea nu sunt într-o ordine anume, deoarece toți avem preferințe și gusturi individuale, iar la acest nivel nu există nicio modalitate de a distinge cu adevărat și obiectiv dacă un anumit restaurant ar trebui să fie, de exemplu, pe locul șapte sau opt în top, mai degrabă decât pe locul al doilea sau al doisprezecelea.
Dar cu siguranță, dacă mâncați într-unul din aceste restaurante îi veți recunoaște meritele.
Chocolate Millefueille
Les Pres Eugenie (Eugenie Les Bains, France)
Cheese Tuiles
Hotel de Ville (Crissier, Switzerland)
Steelhead Trout Roe
Alinea (Chicago, USA)
Fish with White Asparagus
Ryugin (Tokyo, Japan)
Turbot and Morels
Schloss Berg (Pern Nening, Germany)
John Dory
Troisgros (France)
Petit Pois
Guy Savoy (Paris, France)
Main Dish
Mizai (Kyoto, Japan)
Red Mullet
Cheval Blanc (Basel, Switzerland)
Saffron Risotto
Le Calandre (Rubano, Italy)
Langoustine Ravioli
Robuchon au Dome (Macau, China)
Cheery Dessert
Pic (Valence, France)
Sursa: http://elitetraveler.com