În contextul unui sistem sanitar public extrem de deficitar, care nu acoperă întotdeauna nevoile populației, asigurările private de sănătate devin o alegere din ce...

sanatateÎn contextul unui sistem sanitar public extrem de deficitar, care nu acoperă întotdeauna nevoile populației, asigurările private de sănătate devin o alegere din ce în ce mai frecventă pentru cei care își doresc îngrijire medicală de calitate, oriunde în lume. MediHelp International analizează cele mai importante aspecte care ar trebui luate în considerare în momentul alegerii unei asigurări de sănătate private cu acoperire la nivel internațional.
1.   Aria de acoperire: Asigurarea medicală ar trebui să nu fie restrânsă doar la zona de rezidență, ci ar trebui să cuprindă și ale zone de interes pentru un potențial tratament medical, precum zonele în care se efectuează călătorii de afaceri si nu numai. De asemenea, aria de acoperire face referire și la centrele medicale la care ar putea apela un pacient pentru îngrijiri medicale.
 
2.   Termenii de subscriere: Există asigurări care acoperă și condițiile medicale pre-existente.
 
3.   Tratamentul împotriva cancerului și acoperirea bolilor cronice: Este de preferat să se aleagă o asigurare care acoperă tratamentul complet al cancerului (costul intervențiilor chirurgicale, medicamentației etc). De asemenea, este important ca polița de asigurare să acopere și tratamentul pentru bolile cronice.

4.   Franșiza: Aceasta se referă la suma pe care asiguratul ar trebui sa o plătească în cazul în care alege această opțiune în vederea diminuării valorii primei de asigurare. Există mai multe variante de franșiză, unele dintre ele plătibile de fiecare dată când se solicită acoperirea costurilor medicale, altele doar o dată pe an.

5.   Beneficii relevante: Planul de asigurare de sănătate trebuie să includă doar beneficiile de care are nevoie asiguratul, fără a mai fi nevoit să plătească în plus pentru serviciile pe care nu și le dorește. Este de preferat ca planul de asigurare să fie unul personalizat în funcție de cerințele beneficiarului.
 
6.   Asistență: Este important de știut cine oferă asistența. Acestea sunt persoanele care vor fi contactate primele în cazul unei urgențe și care vor intermedia relația cu spitalele în ceea ce privește garantarea plăților. De asemenea, daca pot oferi servicii de ambulanță aeriană.

7.   Compania de asigurări: Compania de asigurări este compania care se ocupă cu plata dosarelor de daună, iar asigurații ar trebui să verifice dacă aceasta prezintă siguranță financiară.
 
8.   Acoperire adecvată: Aceasta trebuie luată în considerare având în vedere țara de rezidență, locul de muncă sau reglementările locale privind asigurarea  de sănătate publică. Dacă se solicită tratament privat sau dacă timpul de așteptare este prea mare, atunci ar fi mai bine ca asiguratul să beneficieze de un nivel superior de acoperire, oferit de o asigurare privată.
 
9.   Plan de asigurări pentru familie: În majoritatea cazurilor, membrii familiei pot fi adăugați la planul de asigurare medicală al asiguratului, așadar acest aspect ar putea fi foarte important atunci când se alege o asigurare de sănătate.
 
10.  Prețul: Nu în ultimul rând, prețul reprezintă un criteriu important și acesta este influențat de tipul de acoperire pe care asiguratul a ales-o. Prețul va crește în funcție de numărul de beneficii, persoane care sunt incluse în polița de asigurare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: