Tips & Tricks: Cum să îți pregătești casa de primăvară Tips & Tricks: Cum să îți pregătești casa de primăvară
Timpul este cel mai bun aliat sau, câteodată, cel mai mare dușman. Totul depinde de tine și de ceea ce vrei să faci. Cum... Tips & Tricks: Cum să îți pregătești casa de primăvară

Timpul este cel mai bun aliat sau, câteodată, cel mai mare dușman. Totul depinde de tine și de ceea ce vrei să faci. Cum te implici, ce program ai și cât de des ești dispus să investești timp în … curățenia casei tale. Dar ce faci atunci când nu ai chef?

Da, cred că fiecare dintre noi avem un așa-zis ritual al curățeniei pe care îl punem în aplicare cel mai des sâmbăta dimineața sau, pentru cei pe care îi lovește hărnicia, lovitura de grație este dată chiar de vineri seara, după orele de muncă. Te-ai regăsit și tu aici, corect, nu?

Iar în cuplu, totul începe cu împărțirea sarcinilor: “iau eu bucătaria și camera de zi, tu te ocupi de băi și dormitoare.” Unul înhață aspiratorul, celălalt se alege cu mopul. Unul bagă rufele la spălat, altul șterge prarful… și, tot așa. Floare la ureche, aș zice. Există însă momente când efectiv nu ai chef, timp sau e momentul pentru… curățenia aia mare.

La mine, momentul asta s-a produs recent. După câteva weekenduri plecate din București și, aflat, în apropierea primăverii, mi-am dat seama că este timpul pentru o curățenie generală. Unde mai pui că se apropie și Paștele, iar atunci e nevoie de aceeași “distracție”. Și, uite așa, am decis că e timpul să mă răsfă’ și să îmi văd de ale mele, iar altcineva, profesionist de data asta, să mă ajute cu trucurile legate de curățenie.

Nu, nu am ales la întâmplare o firmă de cutățenie, ci am cerut câteva referințe unor prieteni care, la rândul lor, au prieteni care se ocupă cu așa ceva. În cele din urmă am sunat la Pure Clean, am povestit nu mai mult de 5 minute despre ceea ce vreau și am făcut o programare.

Oamenii au fost punctuali și, cu toate că îmi era teamă să las casa pe mâinile cuiva străin care o va întoarce cu susu-n jos, mi-am văzut de treabă în ziua respectivă, după ce am fost asigurat că sunt asigurat, iar echipa de curățenie este însoțită de un supervizor.

Recunosc, că am stat și eu vreo 35 minute să văd cum decurge totul, timp în care cele patru persoane angajate și-au împărțit sarcinile și au trecut la treabă: aspirat, spălat perdele, șters pe jos, curățat bucătăria și băile, etc.

curatenie pure clean

După vreo șase ore, timp în care am trecut în viteză pe la o conferință de presă și am bifat o întâlnire cu doi amici, am fost sunat de supervizor. Totul era gata! Eram așteptat acasă să fac o verificare de rutină și să le semnez câteva hârtii celor de la Pure Clean. Mirosul de curățenie l-am simțit imediat cum am deschis ușa de la intrare. Parchetul era lustruit și mirosea a proaspăt, perdelele erau curate și aveau aromă de balsam. Băile și bucătăria luceau, iar camera de zi și dormitoarele erau puse la punct.

Și uite așa am trecut cu brio peste curățenia de primăvară și, aș zice eu, și peste cea de Paște. Acum rămâne doar să întrețin ce au făcut cei de la Pure Clean, iar atunci când timpul nu va fi aliatul meu o să apelez, de ce nu, din nou la ei.

Ce trebuie să mai știți!

Pe scurt, afacerea de familie Pure Clean a fost fondată în aprilie 2013 de către antreprenorii Laura și Adrian Dragnea, iar serviciile pe care le ofera sunt: curațenie generală rezidențiala și corporate, curățenie dupa constructor sau renovare, curățenie târguri și expoziții, curățenie restaurante, consultanță pentru optimizarea serviciului de curățenie, consultanță în alegerea firmei de salubritate și celei de relocare, curățenii pentru situații dificile (spații nelocuite, spații neutilizate pe durată îndelungată, locații foarte murdare datorită unor situații deosebite).

Preturi curatenie de intretinere pentru o interventie

Garsoniera 2 Camere 3 camere 4 Camere Vila
165 lei 190 lei 250 lei 350 lei 3,5 lei/mp
per interventie per interventie per interventie per interventie per interventie
max. 40 mp max. 60 mp. max 80 mp. max 100mp

Vezi aici operatiunile incluse.

Compania a ajuns în anul 2016 la o cifră de afaceri de aproape 90.000 euro, cu 30% mai mare decât în 2015. Pentru anul curent planul este ca valoarea încasărilor să crească cu încă 20%, adică să ajungă la nivelul de 108.000 euro.

PS. Vă mai vând un pont: serviciile lor pot fi un cadou potrivit pentru începutul primăverii în condițiile în care vrei să îți surprinzi persoana iubită. El se va bucura că a scăpat de un weekend de curățenie generală, iar ea abia așteapta să treacă o săptămână în care să nu mai pună mâna pe mop sau aspirator.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: