Tips & Tricks: cum să îți pregătești acoperișul pentru anotimpul ploios Tips & Tricks: cum să îți pregătești acoperișul pentru anotimpul ploios
O casă durabilă este, de multe ori, echivalentul unei familii împlinite. Însă durabilitatea unei locuințe este dată, în primul rând, de materialele de construcție... Tips & Tricks: cum să îți pregătești acoperișul pentru anotimpul ploios

O casă durabilă este, de multe ori, echivalentul unei familii împlinite. Însă durabilitatea unei locuințe este dată, în primul rând, de materialele de construcție alese, de finisaje, dar și de sistemul de izolare ales atât pentru pereți cât și pentru acoperiș.

Pentru că ne aflăm în plin anotimp ploios și ne pregătim pentru o iarnă friguroasă și plină de zăpadă, am pregătit pentru voi, alături de prietenii noștri de la Bilka, câteva trucuri pentru a avea un acoperiș rezistent chiar și în fața celui mai puternic crivăț.

1. Alegerea materialului –  un acoperiș din țiglă metalică este cea mai bună alegere. Montat în funcție de recomandările specialiștilor, acesta ar urma să aibă aceeași durată de viață ca și cea a construcției pe care a fost montat, adică cel puțin 50 de ani. În plus, pe lângă rezistența sporită la ploaie, vânt, zăpadă sau chiar mucegai, acesta oferă și un grad sporit de rezistență la propagarea și răspândirea focului (în cazul unui incendiu). În ceea ce privește caracteristicile tehnice, principalele elemente de care ar trebui să țineți cont sunt stratul de zinc, micronii și grosimea țiglei. 

2. Alegerea producătorului – ridicarea unei case este o etapă importantă. Unii dintre noi visăm întreaga viață la ea, înainte de a găsi locul potrivit și arhitectul și echipa care pot transforma visul nostru în realitate. Tocmai de aceea, alegerea celor mai bune materiale de construcții, de la producători cu tradiție este vitală. Mai ales atunci când este vorba despre unul dintre elementele cheie ale unei case: acoperișul. Este important să achiziționăm țigla de la un producător recunoscut, care are o continuitate pe piața din România și, mai ales, care prin planurile de dezvoltare pe care le are ne oferă încrederea că va fi pe piață în continuare și ne va oferi tot suportul de care avem nevoie și peste 50 de ani.

bilka

3. Sistemul pluvial – numit şi sistem de evacuare controlată a apei pluviale de pe acoperiş sau sistem de colectare şi scurgere a apelor pluviale, acesta are rolul de a prelua apa de pe acoperiş şi a o direcționa către sistemul de canalizare. Alegerea unui sistem pluvial fabricat din oțel zincat multistratificat cu un mecanism de îmbinare a elementelor simplu și eficient, este esențial pentru a evita scurgerea apelor pluviale pe fațada clădirii sau infiltrarea ȋn fundația şi pereții casei. În acest caz, ȋntreaga construcție este protejată și beneficiază de o durată de viață mai mare. 

4. Accesoriile obligatorii – pe lângă învelitoare și sistemul pluvial, un set complet pentru acoperiș include și accesorii și elemente de siguranță care nu trebuie să lipsească. Acestea au rolul de a completa instalarea țiglei metalice asigurând protecția acoperișului. Vorbim aici despre borduri la perete, rame pentru fixarea plăcilor la zid, benzi bituminoase (recomandate pentru hidroizolare și protecția anti-umezeală), borduri care închid acoperișul în părțile latelare sau care fac legătura cu sistemul de drenaj, opritori de zăpadă.

Noi le-am trecut deja pe lista lucrurilor de care vom ține cont pe viitor! Voi?

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: