Tips & Tricks: cum să îți păstrezi timp îndelungat culoarea părului vopsit Tips & Tricks: cum să îți păstrezi timp îndelungat culoarea părului vopsit
Celebrul hairstylist Cristi Pascu te învață la ce metode naturale poți recurge pentru a prelungi culoarea părului vopsit. În acest sens, uleiurile de cocos... Tips & Tricks: cum să îți păstrezi timp îndelungat culoarea părului vopsit

Celebrul hairstylist Cristi Pascu te învață la ce metode naturale poți recurge pentru a prelungi culoarea părului vopsit. În acest sens, uleiurile de cocos și de argan au o importanță majoră, însă nici ceaiul de mușețel sau tincutura cu frunză de nuc nu sunt de ignorat.

Uleiul de cocos

“Uleiul de cocos are un efect foarte bun pentru femeile cu părul închis la culoare. Acesta se aplică numai pe lungimea părului și nu la rădăcină. Aplicat în exces pe rădăcină, uleiul de cocos slăbește rezistența firului de păr și duce la pierderea podoabei capilare. Uleiul  menține mult mai bine negrul și garantează un luciu intens”, spune Cristi Pascu.

Mușețelul

În cazul părului blond nu există până acum un tratament natural pentru nuanțele de argintiu. Pentru părul blond-auriu, hairstylistul recomandă ceaiul de mușețel.

“Mușețelul pigmentează părul și depune pigmentul natural, auriu, în culoarea părului. Recomand clătirea cu ceai de mușețel după fiecare spălare. Astfel, părul blond-auriu își va păstra intensitatea culorii mai multă vreme”, continuă Cristi Pascu.

Uleiul de argan

Hairstylistul recomandă și uleiul de argan 100% natural pentru doamnele vopsite blond-auriu.

“Ulei de argan 100% natural nu se aplică însă pe un blond platinat pentru că îngălbenește culoarea. Blondele platinate sau cele cu nuante de alb sau gri care vor să apeleze la uleiuri naturale trebuie să folosească ulei de argan rafinat sau dublu rafinat. Prin rafinare, se pierde pigmentul de culoare din el”, mai spune Pascu.

Frunze de nuc

“Pentru nuanțele de roșcat există clasica tinctură de fruze de nuc, pe care o foloseau bunicile noastre la țară”, adaugă Cristi Pascu.

În afara măștilor naturale, pentru a păstra intensitatea culorii părului vopsit, hairstylistul recomandă folosirea spumei nuanțatoare.

“Între vopsituri, clienta poate apela la o spumă nuanțatuare. Aceasta se comportă ca o vopsea, însă nu are un oxidant puternic ci unul foarte slab, de 1%, fapt ce nu permite pigmenților să intre în structura firelor de par ci doar să se aseze pe suprafața firelor de păr.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: