BenQ furnizează și în acest an echipamente de proiecţie pentru Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2014, ajungând la a cincea colaborare consecutivă. BenQ îşi...

BenQ_MX768_1BenQ furnizează și în acest an echipamente de proiecţie pentru Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2014, ajungând la a cincea colaborare consecutivă. BenQ îşi continuă astfel colaborarea începută în anul 2010, când a devenit partener tehnic exclusiv al festivalului.

Astfel, de-a lungul celor cinci ani de colaborare, organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania au folosit aproximativ 40 de proiectoare BenQ pentru proiecții în cadrul TIFF Cluj , pentru TIFF Sibiu dar și pentru Caravana TIFF, iar la ediția din acest an sunt utilizate 13 proiectoare benQ.

Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania„BenQ continuă implicarea activă în sprijinirea proiectelor culturale la nivel local și național. Aceasta este o evoluție naturală pentru BenQ, mai ales având în vedere poziția de lider pe piața locală de videoproiectoare și portofoliul vast de produse create special pentru a aduce experiența cinematică mai aproape de împătimiții filmului”

Dragoş Salamac, Country Head BenQ România

Parteneriatul cu Festivalul Internațional de Film Transilvania face parte dintr-o serie de ințiative culturale și educaționale derulate de BenQ care vizează sprijinirea organizațiilor din România.

În cadrul celei de-a treisprezecea ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, spectatorii vor putea urmări proiecții pe cele mai noi modele BenQ, respectiv BenQ SH960, proiectorul „dual lamp” cu luminozitate de 5.500 ANSI Lumeni, și BenQ MH680, proiector 3D Full HD de 3.000 ANSI Lumeni.

BenQ SH960 este dedicat proiecţiei imaginilor Full HD în săli mari şi amfiteatre. Proiectorul poate converti, cu o rată de acurateţe mai mare de 80%, imaginile standard şi HD Ready 720p în imagini Full HD 1080p fiind un proiector extrem de fiabil dar şi uşor de întrebuinţat.

Totodată, modelul oferă posibilitatea de a deplasa lentilele pe două direcţii: funcţia Horizontal & Vertical Lens Shift permite deplasarea imaginii de mare precizie, în poziția care se dorește pe ecranul de proiecție, fără să fie nevoie să se deplaseze și proiectorul din poziția în care este instalat. Această caracteristică permite deplasarea imaginii proiectate cu ±125% pe verticală şi ±40% pe orizontală.

Modelul BenQ MH680 are o luminozitate de 3.000 ANSI Lumeni și un contrast nativ de 10.000:1, astfel încât oferă imagini detaliate, indiferent de intensitatea luminii ambientale și este destinat încăperilor de mărime medie și mare. Tehnologia SmartEco reduce cu până la 70% consumul de energie electrică al lămpii, fără să compromită imaginile redate.

Proiectorul trece automat în modul Eco Blank atunci când nu detectează semnal pentru un interval de trei minute, consumând doar 30% din energia electrică necesară pentru funcționarea lămpii. Astfel, atunci când intră în standby, BenQ MH680 are un consum de 0,5W, ajutând și la extinderea duratei de viață a lămpii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: