Think!Legal, prima aplicație de management legislativ destinată companiilor din România Think!Legal, prima aplicație de management legislativ destinată companiilor din România
Denkstatt România, filiala locală a companiei austriece Denkstatt GmbH, lansează prima aplicație pentru managementul modificărilor legislative pe piața din România. Aplicația Think!Legal este concepută... Think!Legal, prima aplicație de management legislativ destinată companiilor din România

Denkstatt România, filiala locală a companiei austriece Denkstatt GmbH, lansează prima aplicație pentru managementul modificărilor legislative pe piața din România. Aplicația Think!Legal este concepută de experți în sisteme de management și are rolul de a reduce riscul în ceea ce privește neîndeplinirea obligațiilor legale aplicabile unei companii în domeniul operațional.

Aplicația Think!Legal are o serie de funcții de bază ce includ: actualizarea bazei de date cu legislația aplicabilă;  selecția și filtrarea obligațiilor impactante pentru fiecare companie în parte; evaluarea gradului de conformare cu obligațiile legale, respectiv controlul managerial al riscului prin alocarea și urmărirea de sarcini, sarcini atribuite pe obligații care nu erau în totalitate implementate. Think!LegaL dă acces la toate modificările legislative apărute în domeniul mediului, securității muncii și energiei.

Anual apar 60 de modificări legislative ce pot conduce la contravenții pentru companii  

“Doar anul trecut au fost peste 60 de modificări legislative pe teme de mediu înconjurător, sănătate și securitate în muncă și energie. Cu aplicația noastră ne propunem să simplificăm mult munca responsabililor din cadrul companiilor, să diminuăm riscul de amenzi pentru eventuale neîndepliniri din cauza unei neinformări corespunzătoare”, precizează Gabriela Fistis , director general Denkstatt România.

Aplicația prezintă scopul și un scurt sumar al documentului legislativ aplicabil, precum și o analiză detaliată a implicațiilor/obligațiilor care prin neîndeplinire pot conduce la contravenții și/sau penalități pentru companie.

Astfel, Think!Legal oferă o privire de ansamblu asupra statusului curent al conformărilor legale, o listă cu toate modificările relevante și recomandări, verificarea gradului de conformare prin utilizarea chestionarelor generate pe baza obligațiilor relevante impactante organizației, posibilitatea atribuirii unor sarcini pentru a accelera îndeplinirea obligațiilor prevăzute de lege, rapoarte de evaluare cu neconformitățile actuale și gradul de risc.

Accesul la aplicație presupune un cost fix pe an pentru domeniile alese: de mediu, sănătate și securitate, respectiv energie, în funcție de opțiunea companiei și de nevoia internă, pentru un pachet minim de 3 licențe. Achiziționarea aplicației vine cu un pachet de consultanță din partea unor specialiști în alegerea obligațiilor cu impact asupra activității fiecărei companii, call-centre dedicat și o vizită on-site pentru evaluarea gradului de risc. Aplicația a fost lansată și în alte trei țări din regiune: Austria, Ungaria și Slovacia.

Denkstatt România, cu sediul la Timișoara și punct de lucru în București, este filiala grupului austriac Denkstatt, specializat în consultanță în domeniul sistemelor de management, protecția mediului, dezvoltare socială și consultanță în sustenabilitate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: