LG Electronics Inc. (LG), unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de electronice, a anunțat o creștere a profitului net de...
LG Curved OLED  (3)LG Electronics Inc. (LG), unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de electronice, a anunțat o creștere a profitului net de 319 procente în primul trimestru al anului 2014, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, în primul trimestru al anului 2014, profitul net a crescut la 86,62 milioane dolari, în timp ce profitul operațional de 471,47 milioane dolari a avut o îmbunătățire semnificativă față de trimestrul anterior, datorită rentabilității sporite a companiei LG Home Entertainment. Veniturile consolidate neauditate din primul trimestru în valoare de 13,35 miliarde dolari, au crescut cu 1,2 procente, comparativ cu același trimestru din 2013.

LG aduce în România noua colecție de televizoare din 2014: OLED, Ultra HD și LED

Compania LG Home Entertainment a raportat venituri de 4,63 miliarde dolari în primul trimestru, o creștere de 3 procente față de primul trimestru din anul precedent. Profitul operațional de 224,79 milioane dolari a depășit rezultatele estimate, ca urmare a vânzărilor ridicate pentru categoria televizoarelor cu diagonală mare și a unei structuri a costurilor mai bună, rezultate în urma scăderii prețurilor materialelor. Se așteaptă ca veniturile să crească în al doilea trimestru, datorită lansărilor de modele noi. LG va continua să-și diversifice gama premium de televizoare Ultra HD și OLED, cu mai multe dimensiuni și niveluri de preț.

New trends: LG a lansat un bec smart care se înţelege de minune cu smartphone-ul tău

Compania LG Mobile Communications a livrat 12,3 milioane de terminale de tip smartphone în primul trimestru al anului – care reprezintă 75 la suta din totalul telefoanelor livrate – o creștere de 19 la sută față de aceeași perioadă a anului precedent. Transportul LG de 5 milioane de smartphone-uri LTE a fost cel mai mare realizat vreodată într-un singur  trimestru, o creștere de 79 la sută față de anul trecut, reprezentând 41 la suta din toate transporturile de smartphone-uri în trimestrul respectiv, comparativ cu 27 la sută pentru toate trimestrele din 2013. Veniturile de 3,19 miliarde dolari au crescut cu 6 la sută față de anul precedent, iar marja profitului operațional a crescut fată de trimestrul trecut,   datorită lansării LG G Pro 2 de pe piața internă și a cheltuielilor de marketing mai eficiente. Venituri mai mari sunt estimate în al doilea trimestru, odată cu lansarea smartphone-ului LG G3 și lansarea la nivel global a Seriei III L, pentru segmentul mediu.

Compania LG Home Appliance a înregistrat vânzări ridicate pe piața coreeană, veniturile de 2,54 miliarde dolari din primul trimestru fiind mai mici față de anul precedent, ca urmare a concurenței mai mari din America de Nord și a ratei de schimb valutar       nefavorabile de pe piețele în curs de dezvoltare. Structura îmbunătățită a costurilor a dus la un profit operațional de 102,15 milioane dolari în primul trimestru și la o marjă de profit de 4 la sută. Mai mult, LG estimează că veniturile din vânzările aparatelor electrocasnice să crească odată cu lansarea mașinii de spălat, liderul de piață pe acest segment, precum și a frigiderelor.

Compania LG Air & Energy Solution a raportat vânzări ridicate ale aparatelor de aer condiționat pe piețele externe, cu venituri 1,14 miliarde dolari în primul trimestru și un profit operațional de 84 milioane dolari, o creștere de aproape 10 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. LG estimează că atât veniturile, cât și profitul să crească, ca urmare a vânzărilor mari ale aparatelor de aer condiționat și a creșterii cererii pentru produse noi, cum ar fi dezumidificatoare și purificatoare de aer în Coreea.

LG Electronics, Inc. (Korea Stock Exchange: 066570.KS) este lider mondial în furnizarea de produse inovatoare din domeniul electronicii, informaţiilor şi comunicaţiilor. Compania are peste 87.000 de angajaţi în cele 113 de birouri din întreaga lume. Cu vânzări globale de 53.10 miliarde USD în 2013, LG este o companie alcătuită din cinci mari divizii: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Energy Solution şi Vehicle Components. LG Electronics este unul dintre cei mai mari producători de televizoare cu ecran plat, telefoane mobile, sisteme audio-video, aparate de aer condiţionat şi maşini de spălat de pe piaţa mondială.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: