Google, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, testează lentilele de contact smart care pot ajuta la măsurarea nivelului glucozei din...
googleGoogle, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, testează lentilele de contact smart care pot ajuta la măsurarea nivelului glucozei din lacrimi.

Gadgetul are la bază un chip wireless minuscule şi un sensor de măsurare al glucozei în miniatură, toate prinse între două straturi de lentile.

Oficialii companiei au declarat faptul că se gândesc şi la integrarea unor leduri care, odată aprinse, indică dacă nivelul glucozei a depăşit anumite nivele.  În acelaşi timp, reprezentanţii Google au precizat că tehnologia este încă în stadiul de teste, pentru uzul zilnic fiind nevoie de mult mai multă muncă.

“E o tehnologie încă incipientă, însă am realizat mai multe studii clinice care ne ajută să rafinăm prototipul. Sperăm că aceste lentile vor putea reprezenta într-o zi o soluţie prin care cei care suferă de diabet să îşi poată ţine mai bine sub control boala”, au declarat reprezentanţii Google.

Tot mai multe companii de profil au început să privească sectorul tehnologiilor portabile drept unul care va avea o creştere exponenţială în următorii ani, începând să dezvolte anumite gadgeturi. Potrivit estimărilor analiştilor, valoarea domeniului tehnologiilor portabile ar putea creşte cu 10 până la 50 de miliarde de dolari în următorii cinci ani.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: