Toată presa internaţională vuia aseară la auzul informaţiei potrivit căreia gigantul sud-coreean Samsung, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, ar...
samsung-blackberryToată presa internaţională vuia aseară la auzul informaţiei potrivit căreia gigantul sud-coreean Samsung, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, ar putea integra în portofoliul său brandul BlackBerry, valoarea tranzacţiei fiind speculată la nivelul de 7,5 miliarde de dolari.

Mişcarea ar fi total acceptabilă, mai ales că BlackBerry se confruntă de câţiva ani cu nişte probleme serioase şi nu mai reuşeşte să ţină pasul cu telefoanele mobile inteligente lansate de Apple, de Samsung, sau de celelalte companii din acest segment. Aşa că, dacă prin 2009 compania canadiană controla jumătate din piaţa americană de profil, acum a ajuns să mai aibă doar o mică felie din ea.

Însă, potrivit Associated Press, în orele ce au urmat acestui zvon, potrivit căruia şefii producătorilor s-ar fi întâlnit în urmă cu o săptămână pentru a discuta o posibilă preluare a BlackBerry de către Samsung,  cele două companii au negat că s-ar afla în negocieri, oficialii Samsung spunând chiar că nu au în plan această achiziţie.

În plus, orice ofertă de preluare a BlackBerry ar trebui aprobată mai întâi de către guvernul canadian, care a refuzat să comenteze asupra acestor informaţii.

Valoarea acţiunilor BlackBerry a crescut odată cu lansarea pe piaţă a acestui zvon cu peste 30%, până la nivelul de 12,6 dolari pe acţiune, însă a căzut cu 16% după ce oficialii celor două entităţi au negat informaţiile.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: