Symmetrica a vândut 1 mil. metri cubi de produse în S1 și vrea încasări de 77 mil. lei în 2015 Symmetrica a vândut 1 mil. metri cubi de produse în S1 și vrea încasări de 77 mil. lei în 2015
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător de pe plan autohton, a înregistrat, în prima jumătate a... Symmetrica a vândut 1 mil. metri cubi de produse în S1 și vrea încasări de 77 mil. lei în 2015

Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător de pe plan autohton, a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, o creştere a cifrei de afaceri cu 5%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi, astfel, îşi menţine previziunile privind evoluţia business-ului în 2015.

„Primul semestru al acestui an a adus o intensificare a cererii pe segmentul rezidenţial şi acest lucru a avut un impact pozitiv în evoluţia afacerilor Symmetrica. Astfel, în perioada ianuarie – iunie am înregistrat un business de 28,6 milioane de lei (cca. 6,5 milioane de euro)”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmaţiilor sale, proiectele rezidenţiale au reuşit, în această perioadă, să compenseze lipsa investiţiilor în infrastructură. Acesta a subliniat, de asemenea, că proiectele private sunt cele care pot susţine piaţa locală de pavele în acest an deoarece previziunile arată că proiectele publice nu vor primi finanţare până în 2016 când România va putea accesa fondurile financiare din partea Uniunii Europene alocate pentru perioada 2014-2020.

De altfel, Sebastian Bobu a mai subliniat că, la nivel de piaţă, principala problemă înregistrată în primul semestru a fost lipsa lichidităţilor, aspect provocat în special de întârzierea plăţilor din partea clienţilor privaţi sau bugetari.

Symmetrica_1În ceea ce priveşte volumele raportate în prima jumătate a anului, Symmetrica a  livrat peste 1 milion de metri de produse atât către proiecte private, cât şi pentru lucrări de reabilitare a trotuarelor din Suceava, Comăneşti, Piteşti, Bacău, Fălticeni şi Mangalia. În plus, produsele companiei au fost implicate în amenajarea complexului de apartamente Olimp – Blaxy şi a acceselor auto pentru parcări publice din toate regiunile ţării.

În ceea ce priveşte estimările privind volumul de produse ce va fi livrat până la finele anului, reprezentantul companiei afirmă că, odată cu inaugurarea noii linii de producţie a fabricii din Ciociu, Bistriţa-Năsăud, şi cu lansarea noilor game de produse, acesta ar putea atinge peste 2,7 milioane de metri.

Raportat la cifra de afaceri, directorul executiv al Symmetrica mizează pe continuarea trendului ascendent raportat la jumătatea anului şi ţinteşte o creştere a cifrei de afaceri anuale cu circa 5%, până la peste 77 de milioane de lei (cca. 17,3 milioane de euro).

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori. Aceasta a fost înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acţiuni) şi Florin-Cristinel Stanciu (40% din acţiuni).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012) şi Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice din întreaga ţară.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: