Sun Plaza se va transforma în Casa Soarelui Sun Plaza se va transforma în Casa Soarelui
Sun Plaza se va transforma în Casa Soarelui în perioada 18-24 iunie, celebrând Ziua Mondială a Soarelui, cea mai lungă zi din an, cea... Sun Plaza se va transforma în Casa Soarelui

Sun Plaza se va transforma în Casa Soarelui în perioada 18-24 iunie, celebrând Ziua Mondială a Soarelui, cea mai lungă zi din an, cea a solstițiului, și tradițiile românești din această perioadă. O nouă expoziție aflată pentru prima dată într-un centru comercial, “Iele”, dar și un concert inedit Trei Parale vor pune în centru arta autentică românească.

Timp de o săptămână, expoziția multimedia gândită de artista Ioana Niculescu-Aron ne va inspira prin felul în care transpune libertatea și misterul fecioarelor cu forță de seducție și puteri magice.

Nimfe ale aerului, fiice ale lunii, făpturi nemuritoare, dace, întruchipări, ielele artistei sunt prezentate într-o “splendoare a simțurilor”, în dansul și frumusețea care se cer a fi admirate, dar și în sălbaticul și hora nebună atunci când decid „să îi pocească” pe cei care au îndrăznit să le privească și să le stârnească.

Expoziția va avea loc la parter, în Sun Atrium și se compune din elemente diverse:

– “Prins în mirajul amintirii”, o instalație luminoasă sub formă de hexagon, care folosește tehnica 3D pentru a oferi o experiență completă;

– “Apărarea Dacilor”, un video performance realizat în noaptea de Sânziene de anul trecut;

–  multiple lucrări care transpun superstițiile și credințele păgâne într-o formă nouă.

Trupa Trei Parale, condusă de Florin Iordan, etnomuzicolog la Muzeul Țăranului Român, completează lumea reinterpretată a tradițiilor prin spectacolul pe care îl va pune în scenă pe 23 iunie, începând cu ora 18.00, la etajul 1 al centrului comercial.

În viziunea trupei de tineri atrași de sunetele vechi din regiunea Carpaților, muzica românească este punctată de influențe ale minorităților locale și de instrumente vechi autentice.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: