Studiu Sentimente.ro: Ce nu iartă românii într-o relație Studiu Sentimente.ro: Ce nu iartă românii într-o relație
76% din românii singuri consideră că într-o relație este esențial să ierți. Cu toate acestea, dacă este ceva peste care aceștia nu pot trece,... Studiu Sentimente.ro: Ce nu iartă românii într-o relație

76% din românii singuri consideră că într-o relație este esențial să ierți. Cu toate acestea, dacă este ceva peste care aceștia nu pot trece, atunci acest lucru este infidelitatea partenerului, arată un studiu Sentimente.ro, cel mai mare site de dating din România.

Mai bine de jumătate din membrii Sentimente.ro care au răspuns la acest sondaj spun că, într-o relație, sunt deopotrivă și cei care iartă, dar și care se găsesc în ipostaza de a fi iertați. Un procent semnificativ, 46%, consideră că totuși ei sunt cei care iartă mai mult într-o relație. Printre lucrurile ușor de iertat se numără micile neînțelegeri de zi cu zi, greșelile involuntare, indiferența, minciunile, ba chiar și flirtul nevinovat, deși de un procent destul de mic (4%).

Dacă este ceva însă peste care aceștia nu pot trece, atunci acest lucru este infidelitatea. 77% o consideră de neiertat și spun că nu ar putea trece peste o astfel de greșeală a partenerului. Dintre cei care sunt atât de categorici, jumătate au declarat că se află pe site-ul de dating pentru că își doresc să se căsătorească. Un procent similar afirmă că nu are regrete față de felul în care a tratat infidelitatea partenerului în relațiile trecute.

Mai indulgenți sunt aceștia chiar și cu violența, fie aceasta verbală sau fizică – 46% spun că nu ar putea suporta un astfel de comportament într-o relație, în timp ce 53% consideră că lipsa respectului este de asemenea un punct de cotitură. În procente similare de 40%, utilizatorii spun că nu ar putea suporta jignirile în public, dar nici ca partenerul să se poarte urât cu copiii.

Intoleranța față de infidelitate se explică și prin faptul că persoanele singure, care au răspuns la acest sondaj, consideră că, dacă partenerul/partenera a călcat strâmb o dată, o va face din nou. Astfel 79% din respondenți spun că infidelitatea nu este o greșeală unică. Tocmai de aceea, chiar și cei mai înțelegători spun că, deși iertarea este importantă într-o relație, aceasta nu trebuie să fie necondiționată, ci are nevoie de niște limite clare (85%). De asemenea, chiar privind în urmă la propriile relații, persoanele singure consideră, în proporție de 60%, că nu ar fi trebuit să fie mai iertătoare în trecut.

“Observăm de la an la an mai multă determinare în rândul persoanelor singure care se înscriu pe Sentimente.ro. Acestea sunt decise să nu repete greșelile relațiilor anterioare, indiferent că vorbim de căsnicie sau nu, și să înceapă o relație sinceră. Tocmai pentru că au aceleași așteptări și de la cei pe care îi întâlnesc pe site-ul nostru de dating, relațiile capătă contur sau nu de la primele întâlniri. Așa se explică numărul însemnat de căsătorii care au avut loc la câteva luni de la prima întâlnire”, a declarat Flori Dragomir, vicepreședinte fondator Sentimente.ro.

Sentimente.ro este cel mai mare (conform Trafic.ro) și cel mai vechi site de dating din România. De peste 16 ani, misiunea site-ului este de a-i ajuta pe membrii săi să găsească dragostea. Sondajul Sentimente.ro a fost realizat online în luna august, cu ocazia Zilei Globale a Iertării, care se sărbătorește din 1994 pe 27 august. Eșantionul a fost format din 1.500 de persoane, 65% bărbați, 35% femei. 45% din aceștia au declarat la înscriere că se află pe site-ul de dating pentru a găsi un partener pentru căsătorie, în timp ce 25% au precizat că își doresc o relație serioasă sau 20% o relație de prietenie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: