Studiul arată că angajaţii tineri trebuie să fie mai atenţi cu dispozitivele lor mobile şi evidenţiază un serios risc de securitate pentru companii. Un...

222Studiul arată că angajaţii tineri trebuie să fie mai atenţi cu dispozitivele lor mobile şi evidenţiază un serios risc de securitate pentru companii.

Un nou studiu realizat de Oracle a demonstrat că angajaţii mai tineri sunt mult mai capabili să găsească o modalitate de a accesa informaţii şi aplicaţii de business ale companiilor de pe dispozitivele lor mobile – cu sau fără acordul angajatorilor lor – şi în acelaşi timp sunt cei mai expuşi riscului de a-şi pierde dispozitivele sau, mai rău, de a le fi furate.

Pe măsură ce noua generaţie de angajaţi mobili devine tot mai numeroasă în companii din intreaga lume, Oracle avertizează companiile că este foarte important să îşi protejeze securitatea digitală a afacerilor, de la dispozitivul mobil până la centrul de date.

“În prezent, angajaţii de orice vârstă sunt ataşaţi de dispozitivele lor mobile şi le poartă cu ei peste tot. Nu e de mirare deci că atât de multe dispozitive sunt pierdute sau furate, în special atunci când mobilitatea muncii devine tot mai răspândită. Unele situaţii sunt amuzante, dar rezultatele studiului sunt îngrijorătoare pentru companiile care iau în serios securitatea datelor. Un telefon furat îl costă cîteva sute de dolari pe un consumator, şi poate câteva fotografii dragi. Pentru o companie însă pierderea este mult mai mare şi poate crea o breşă de securitate în strategia de administrare a datelor companiei.

Soluţia la această provocare nu este de a limita mobilitatea muncii, care nu face decât să reducă productivitatea, ci de a implementa o platformă robustă de securitate. Oracle sfătuieşte companiile să se asigure că implementează un management profesionist al aplicaţiilor IT mobile (MAM), pentru a controla datele firmei accesibile de pe dispozitivele mobile ale angajaţilor. Prin separarea categoriilor de date şi numeroasele facilităţi ale tehnologiei MAM, companiile pot oferi comoditatea mobilitaţii, asigurându-se în acelaşi timp că datele de business rămân în siguranţă, indiferent unde ar ajunge telefoanele angajaţilor lor.”

Suhas Uliyar, VP Mobile Strategy, Product Management, Oracle

Informaţii esenţiale

Angajaţii tineri din întreaga lume adoptă mobilitatea la locul de muncă, dar sunt mult mai expuşi riscului de a-şi pierde sau ale fi furate dispozitivele mobile, comparativ cu colegii lor mai experimentaţi.

71% din angajaţii cu vârste între 16 şi 24 de ani folosesc dispozitivele mobile personale pentru sarcini de serviciu

73% dintre aceştia recunosc că au pierdut cel puţin un telefon mobil şi 52% spun că li s-a furat cel puţin un dispozitiv

În rândul angajaţilor cu vârste între 45 şi 54 ani, rata de pierdere a dispozitivelor este de 36%, iar pierderea prin furt – de numai 20%

De fapt, se pare că tinerii de 16-24 de ani găsesc în permanenţă modalităţi noi şi interesante de a pierde sau a deteriora un dispozitiv mobil:

53% au stricat un dispozitiv când au vărsat o băutură peste acesta

51% şi-au scăpat telefonul mobil în toaletă

49% şi-au distrus dispozitivul asezându-se pe el

…iar 44% au pierdut sau au stricat un telefon în modalităţi pe care au fost prea jenaţi să le recunoască

Companiile ar trebui să adopte platformele digitale mobile, dar multe sunt descurajate de îngrijorările justificate faţă de securitatea precară a dispozitivelor mobile:

Doar 24% dintre companiile participante la studiu au declarat că încurajează în mod activ mobilitatea forţei de muncă

39% consideră că temerile referitoare la securitatea dispozitivelor sunt obstacole majore pentru şefii lor

tabel

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: