STUDIU: Jumătate dintre oameni se așteaptă la sex mai bun în vacanță. 60% sunt dezamăgiți! STUDIU: Jumătate dintre oameni se așteaptă la sex mai bun în vacanță. 60% sunt dezamăgiți!
Deși peste jumătate dintre oameni (52%) plecă în concediu cu așteptări mari în privința sexului, 60% dintre aceștia recunosc că realitatea nu se ridică... STUDIU: Jumătate dintre oameni se așteaptă la sex mai bun în vacanță. 60% sunt dezamăgiți!

Deși peste jumătate dintre oameni (52%) plecă în concediu cu așteptări mari în privința sexului, 60% dintre aceștia recunosc că realitatea nu se ridică la nivelul așteptărilor lor. 4 din 10 persoane sunt mai puțin deschise spre inițierea contactelor sexuale, dacă partenerul este concentrat asupra telefonului, în pat.

Durex, brandul numărul 1 în lume în produse pentru îmbunătățirea vieții sexuale, anunță, astăzi, rezultatele unui studiu cu privire la așteptările cuplurilor în materie de relații sexuale în timpul vacanței, și efectul pe care îl are tehnologia asupra relațiilor, pe durata concediului.

Durex urmărește ca prin aceste demersuri – un sondaj, dublat de un studiu științific și un experiment social, la care au participat cupluri reale –  să contribuie la îmbunătățirea vieții sexuale a cuplurilor din întreaga lume, în perioada concediului.

Deși peste jumătate dintre oameni (52%) pleacă în concediu cu așteptări mari în ceea privește relațiile sexuale, 60% dintre aceștia recunosc că realitatea nu se ridică la nivelul așteptărilor lor, potrivit unui studiu realizat la comanda Durex, pe un eșantion de 2.000 de persoane.

Abuzul de tehnologie provoacă neînțelegeri în cuplu

4 din 10 persoane au declarat că sunt mai puțin deschise spre inițierea contactelor sexuale dacă partenerul este concentrat asupra telefonului, în pat, iar 41% dintre persoane au admis că și-au petrecut nopțile de concediu împreună cu partenerul, în pat, dar fiecare concentrându-se mai degrabă pe telefon decât pe intimitate.

Rezultatele acestui sondaj confirmă în mod clar că „distracțiile digitale” afectează relațiile sexuale. Mai mult de un sfert dintre participanții la studiu au recunoscut că tehnologia în exces în timpul vacanței poate conduce la discuții și neînțelegeri. Peste jumătate (59%) au recunoscut că ei sau partenerii lor petrec prea mult timp butonând telefonul, iar puțin peste jumătate au declarat că relația lor suferă de pe urma acestui obicei – 72 de participanți au recunoscut că folosesc telefonul mobil chiar și în timpul actului sexual.

Social media, mai interesantă decât partenerul?

Studiul a relevat diferențe semnificative de comportament între diferite categorii de vârstă. Aproape o cincime dintre persoanele participante la sondaj au recunoscut că telefoanele și tabletele stau în calea relațiilor sexuale, în timpul concediului.

Cifrele cresc însă în cazul persoanelor sub 35 de ani (cei care au crescut cu tehnologia) – o treime dintre acestea au recunoscut ca tehnologia le afectează viața sexuală în timpul concediului. În plus, 15% dintre respondenți au admis că au parte de mai puține acte sexuale în timpul vacanței decât obișnuiau, fiind distrași de tehnologie. Cifra urcă la 25% în cazul categoriei sub 35 de ani.

Social media se bucură de un interes tot mai crescut crescut: 65% dintre participanți au declarat că postează până la de trei ori pe zi în timpul concediului, iar 42% dintre aceștia au admis că împărtășesc momente special din vacanță prietenilor virtuali mai degrabă decât partenerilor.

Timpul petrecut la psicină sau timpul petrecut la plajă reprezintă principalele momente de relaxare și deconectare, însă aproape jumătate dintre persoane au declarat că obișnuiesc să folosească telefoane și tablete în acest timp. Femeile obișnuiesc să facă acest lucru în proporție mai mare decât bărbații – cu 27% mai mult.

Sondajul Durex a fost realizat pe un eșantion de 2.000 de persoane de peste 20 de ani – cupluri heterosexuale, care au experiența a cel puțin unei vacanțe împreună în ultimul an.

Infografic_Tehnologie versus sex, în vacanță

#DONOTDISTURB

Durex crede că există o soluție pentru această problemă. În fond, peste jumătate dintre participanții la studiu (57%) au declarat că apetitul lor sexual ar crește dacă partenerul și-ar închide telefonul și s-ar concentra asupra momentelor petrecute împreună, în timpul concediului.

Pentru a testa dacă aceste statistici se reflectă cu adevărat în relațiile moderne, Durex a invitat cupluri reale în vacanța lor ideală, ca parte a unui experiment social filmat: jumătate dintre aceste cupluri nu au avut parte deloc tehnologie, iar cealaltă jumătate a avut la dispoziție diverse device-uri.

Filmul rezultat în urma experimentului #DONOTDISTURB a oferit cuplurilor din întreaga lume o perspectivă fascinantă cu privire la efectul pe are îl poate avea pauza de la tehnologie asupra vieții lor sexuale.

Vezi experimentul: 

WiFi-ul din camera de hotel „strică” romantismul 

Dr Sharif Mowlabocus, Centre of Sexual Dissidence – University of Sussex – a condus un studiu științific care însoțește rezultatele sondajului Durex. Potrivit medicului, în loc să asocieze camera de hotel cu un cadru romantic, propice relațiilor, multe cupluri percep camera de hotel ca fiind un cadru care îndeamnă la cosumul de tehnologie, datorită accesului la rețele de Internet WiFi.

Potrivit Dr. Mowlabocus, există dovezi clare că „uzul unui device de către unul dintre parteneri îl încurajează și pe celălalt partener în acest sens”, ceea ce agravează problema.

Concluzia Dr Mowlabocus este că  “participanții la studiu cred cu tărie că vacanța ar trebui să fie mai degrabă despre deconectare – de la muncă, de la problemele domestice și de la social media. Cu toate acestea, camera de hotel, deși un cadru intim, se simte mai degrabă ca un centru media, în care partenerii încarcă fotografii din timpul zilei, interacționează cu prietenii prin intermediul aplicațiilor de tip messenger și urmăresc  newsfeed-urile prietenilor. Poate o soluție ar fi introducerea mai multor constrângeri, precum folosirea telefoanelor, permisă mai degrabă în lobby decât în camera, sau un timp limitat de utilizare a telefonului în cameră”.

“Vacanțele obișnuiau să fie un timp de relaxare și de reconectare cu partenerii”, adaugă  și Volker Sydow, Director Global Durex. “Oricum, acest experiment ne-a arătat că încrederea tot mai mare în tehnologie ca metodă de distracție și de afirmare, chiar și în timpul concediului, ne restrâng șansele de a ne revitaliza relațiile. Durex face un apel către cupluri să ia o pauză de la tehnologie pe timpul vacanței și să se bucure de interacțiunea cu partenerul mai degrabă decât de telefon”.

Ar trebui cuplurile să ia o pauză de la tehnologie pe timpul vacanței? Urmărește experimentul.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: