Studiu: 61% dintre orășeni folosesc gelul de duș cel puțin o dată pe zi Studiu: 61% dintre orășeni folosesc gelul de duș cel puțin o dată pe zi
Conform studiului cantitativ realizat de Exact Cercetare și Consultanță în luna noiembrie 2015, pe un eșantion de 1097 de respondenți din mediul urban, gelul... Studiu: 61% dintre orășeni folosesc gelul de duș cel puțin o dată pe zi

Conform studiului cantitativ realizat de Exact Cercetare și Consultanță în luna noiembrie 2015, pe un eșantion de 1097 de respondenți din mediul urban, gelul de duș este utilizat cel puțin o dată pe zi de 61% dintre orășeni.

Lacramioara Loghin, Managing Director EXACT CCAnalizând frecvența de utilizare pe categorii de gen, se constată diferențe semnificative între comportamentul femeilor și cel al bărbaților. “Femeile din mediul urban folosesc gelul de duș cel puțin o dată pe zi în procent de 72%, în timp ce bărbații în procent de doar 51%. Un consum mai scăzut comparativ cu media urbană este observat și în cazul locuitorilor orașelor Moldovei (49%), în cel al angajaților cu studii medii (50%), dar și în cel al elevilor și studenților (53%)”, declară Lăcrămioara Loghin, Director General Exact Cercetare și Consultanță.

Analizând în continuare frecvența de utilizare a acestui produs, un sfert dintre românii din mediul urban (26%) optează pentru gelul de duș doar de câteva ori pe săptămână. Din nou, în Moldova apare mai mult acest comportament: 36% menționează că folosesc doar de câteva ori pe săptămână acest produs, cu 10% peste media urbană.

În ceea ce privește comportamentul de utilizare a șamponului, cei mai mulți români de la oraș (56%) aleg să îl folosească de câteva ori pe săptămână. La fel ca și în cazul gelului de duș, se constată diferențe atunci când este analizat comportamentul în funcție de genul respondenților: femeile optează în procent mai mare pentru această frecvență – 65% / vs. / 47 % în cazul bărbaților. Un comportament similar cu cel al femeilor se înregistrează și în cazul tinerilor (elevi și studenți – 65%).

Privind spre consumul de săpun lichid, 83% dintre românii din urban îl folosesc cel puțin o dată pe zi. Doar în cazul celor cu un nivel scăzut de educație se înregistrează un consum zilnic mai scăzut, de 70%.

Chestionați în legătură cu frecvența cu care au achiziționat în ultimele 6 luni produse de îngrijire a corpului, jumătate dintre românii din mediul urban au achiziționat lunar aceste produse: 48% în cazul săpunului lichid, 50% în cazul gelului de duș și 51% în cazul șamponului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: