Studenții și turiștii de peste 50 de ani preferă deplasările cu autocarul pentru minivacanța de 1 Decembrie Studenții și turiștii de peste 50 de ani preferă deplasările cu autocarul pentru minivacanța de 1 Decembrie
Studenții și tinerii cu vârste de până la 25 de ani, dar și turiștii trecuți de 50 de ani, cu venituri modeste, aleg să... Studenții și turiștii de peste 50 de ani preferă deplasările cu autocarul pentru minivacanța de 1 Decembrie

Studenții și tinerii cu vârste de până la 25 de ani, dar și turiștii trecuți de 50 de ani, cu venituri modeste, aleg să plece în minivacanța de 1 Decembrie cu autocarul, cele mai căutate destinații interne fiind Sibiu, stațiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Brașov, Bran-Moieciu, dar și piețele de Crăciun din Viena, Budapesta și Praga, arată un studiu al MementoBus, singura companie de transport low cost cu autocarul din România.

Primele rezervări pe cursele MementoBus, pentru minivacanța din aceste zile, au fost făcute cu două luni în urmă, dar sunt și turiști care cumpără în ultimul moment. Tarifele medii sunt între 6,6-10 euro/persoană/sens, în funcție de destinație. Însă, există şi anumite destinaţii şi curse pentru care tarifele pornesc de la modica sumă de 1,2 euro/persoană/sens. Dacă în restul anului cele mai aglomerate rute sunt cele spre Craiova, Pitești, Slatina, Constanța sau Iași, în această săptămână a crescut interesul pentru Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca și Tulcea.

Această minivacanţă i-a îndemnat pe numeroşi turişti români să se orienteze către destinaţii mai apropiate, din ţara noastră. La mare căutare rămânând locaţiile de pe Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bran-Moieciu sau staţiunile balneare (Băile Felix, Băile Herculane, Covasna, Sovata). Pachetele pornesc de la 500 lei/persoană pentru 3 nopţi de cazare cu mic-dejun. Cele mai multe cereri venite din partea turiștilor care preferă autocarul sunt pentru cazarea la pensiuni sau hoteluri low budget.

Cei mai mulți dintre turiștii care presferă să plece în vacanță cu autocarul în această perioadă, sunt studenții și tinerii de până în 25 de ani cu venituri modeste, dar și seniorii de peste 50 de ani, cu venituri mici. Cursele turistice cu autocarul pentru mai multe destinații au făcut ca multe zone din România să devină mai accesibile pentru turiștii cu venituri mici, care nu au mașină personală și nu își permit să cumpere un bilet de avion.

“În această perioadă a anului sunt foarte căutate deplasările cu autocarul și din cauza condițiilor meteo nefavorabile, și chiar dacă unii dintre turiști au automobile, mulți dintre ei aleg autocarul pentru a evita să conducă în condiţii de zăpadă, viscol sau polei”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour & Memento Bus.

Sunt căutate, de asemenea, și pachetele de vacanță cu autocarul. Cei mai mulţi dintre turiştii MementoBus care au ales destinaţii din străinătate au optate pentru frumoasele şi deja vestitele pieţe de Crăciun din Europa. Cele mai căutate pachetele complete concepute în acest sens sunt “Piaţa de Crăciun la Viena” – de la 149 euro, “Piaţa de Crăciun Viena şi Budapesta” – de la 195 euro și “Piaţa de Crăciun Praga-Viena-Dresda”, de la 199 euro. Pachetele au fost special gândite pentru mini-vacanţa de 1 Decembrie şi includ 3 nopţi de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul și ghid însoţitor din partea agenţiei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: