Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) dă startul celei de-a doua ediţii a proiectului SMART Internships – Management Shadowing în Instituții Publice – prin...
SMART InternshipsLiga Studenților Români din Străinătate (LSRS) dă startul celei de-a doua ediţii a proiectului SMART Internships – Management Shadowing în Instituții Publice – prin care tinerii cu studii în străinătate se pot înscrie la stagii de practică pentru vara anului 2014.

Potrivit conducerii LSRS, perioada de înscrieri în competiția pentru aceste stagii este 25 aprilie – 25 mai 2014.

Aflat la cea de-a doua ediție, programul „SMART Internships” pune la dispoziția tinerilor cu experiență academică internațională stagii de practică în următoarele instituții publice: Administrația Prezidențială, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul pentru Societatea Informațională, Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Institutul European din România & Centrul Europe Direct București (http://haiacasa.lsrs.ro/smart-internships-2014/institutii-partenere).

O tânără care studiază artă franceză la Columbia University, cel bun bun student român în străinătate

Specificul „SMART Internships” este expunerea la cel mai înalt nivel în cadrul instituțiilor gazdă – cel decizional – și activitatea de impact a stagiarilor pe durata activității lor. Cu ocazia primei ediții au fost oferite șaisprezece stagii în cinci instituții publice: Ministerul Economiei – Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Tineretului și Sportului și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Români cu care ne mândrim: cine sunt cei mai buni români care studiază în străinătate?

Stagiile „SMART” vor fi derulate în perioada vacanței universitare și vor avea o durată de una până la trei luni, cu posibilitatea prelungirii. Studenții și proaspăt absolvenții cu experiență internațională de studii care doresc să desfășoare astfel de stagii vor completa un formular online  și vor trimite prin e-mail la adresa haiacasa@proiecte.lsrs.ro un CV actualizat (în limba engleză sau română) și o scrisoare de motivație în limba română sau engleză, de aproximativ 500 de cuvinte, cu diacritice, până la data de 25 mai. Anunțarea candidaturilor câștigătoare va avea loc în data de 15 iunie.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: