Skanska Safety Week, la cea de-a treia editie in Romania Skanska Safety Week, la cea de-a treia editie in Romania
Mai mult de un sfert de million de oameni din intreaga lume, dintre care aproximativ 60.000 de angajati, participa la evenimentul anual Shanska: Safety... Skanska Safety Week, la cea de-a treia editie in Romania

Mai mult de un sfert de million de oameni din intreaga lume, dintre care aproximativ 60.000 de angajati, participa la evenimentul anual Shanska: Safety Week. Activitatile se desfasoara intre 18 si 22 mai in 18 tari si implica angajatii, sub-contractorii, partenerii si clientii.

Tema din acest an este Planificarea activitatilor, o parte importanta a procesului de evaluare a riscurilor si de planificare a proiectului. Toate tarile vor fi implicate in activitati cum ar fi ateliere de lucru, sesiuni de instruire sau exercitii practice, care le vor arata participantilor cum sa aplice regulile de sanatate si siguranta pe santierul de constructii.

”Acordam o mare atentie sanatatii si sigurantei pe santier, ca parte a viziunii Skanska „5 Zero”. 0 accidente la locul de munca este unul dintre cele mai importante obiective ale noastre, deoarece ne dorim ca fiecare angajat sa se poata intoarce acasa teafar. Safety Week a devenit o traditie in Skanska si ne bucuram sa vedem ca din ce in ce mai multi oameni iau parte la activitati in fiecare an. Toti angajatii nostri, subcontractorii si partenerii s-au aratat interesati de acest proiect si sunt fericit ca lucram impreuna pentru obiectivul comun, acela de a avea 0 accidente pe oricare dintre santierele noastre de constructii”, spune Richard Burleigh, Presedintele Skanska Construction Romania.

skanska safety week (2)

Activitatile din cadrul Planificarii activitatilor organizate in acest an in Romania vor include: un concurs intre echipele subcontractorilor avand aceeasi tema – Planificarea activitatilor, un training de prim-ajutor si o simulare de accident de mediu.  De asemenea, participantii vor lua parte la un exercitiu de simulare de incendiu precum si la un workshop de nutritie si planificare a meselor. Totodata, vor fi organizate o vizita pe santier si un training de prim-ajutor pentru copii.

Activitatile cu privire la siguranta de pe site au inceput in 2004 cu o zi dedicata activitatilor de siguranta, Safety Day, incluzand doar angajati Skanska. In 2005 a avut loc prima editie Safety Week, cu activitati destinate implicarii tuturor de pe santiere, depozite si birouri, de la clienti pana la finalul lantului de aprovizionare. De atunci, Safety Week a evoluat in mod constant si a devenit o traditie de lunga durata pentru fiecare tara in care Skanska este activa.

skanska safety week (1)

Skanska are ca permanent obiectiv Zero accidente pe santiere si lucreaza metodic la atingerea acestui obiectiv. Pentru a preveni accidentele care apar, Skanska monitorizeaza permanent toate activitatile curente din santier, raportand situatiile neconforme care ar putea conduce la accidente. In ultimii sapte ani, Skanska a redus numarul accidentelor cu aproape 55%.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: