Simon Peters: „Maximul istoric înregistrat de Ethereum e doar începutul” Simon Peters: „Maximul istoric înregistrat de Ethereum e doar începutul”
„Maximul istoric înregistrat de Ethereum e doar începutul. Cel de-al doilea cel mai mare criptoaset din lume, Ethereum, atinge un nivel record de 1.419... Simon Peters: „Maximul istoric înregistrat de Ethereum e doar începutul”

„Maximul istoric înregistrat de Ethereum e doar începutul. Cel de-al doilea cel mai mare criptoaset din lume, Ethereum, atinge un nivel record de 1.419 USD”, spune Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

„Cel de-al doilea cel mai mare criptoaset din lume, Ethereum, atinge un nivel record. Recenta sa creștere meteorică este asemănătoare cu cea a bitcoin-ului, ajungând până la maximul atins de bitcoin la sfârșitul anului 2020.”

Cam aici se opresc însă similitudinile între cele doua criptomonede, Ethereum fiind foarte diferit de bitcoin. Ethereum poate îndeplini rolul unei monede, dar este în primul rând o platformă blockchain care permite dezvoltatorilor să construiască și să lanseze aplicații descentralizate (Dapps) ce rulează pe întreaga rețea, mai degrabă decât pe un grup de servere controlate de o singură entitate sau organizație. Dacă aplicațiile descentralizate (Dapp) ar putea fi downloadate din App store, ar fi administrate de utilizatori, mai degrabă decât controlate de un dezvoltator central.

Această multitudine de utilizări a contribuit la creșterea prețului Ethereum. Pe măsură ce mai multe DApp-uri sunt construite pe platforma blockchain Ethereum, utilitatea sa crește. În plus, Fundația Ethereum, organizația non-profit care supraveghează dezvoltarea Ethereum, a făcut pași importanți pentru a actualiza platforma și a oferi o rețea descentralizată, mai sigură și mai eficientă, numită Ethereum 2.0, care va utiliza un mecanism de consens proof-of-stake (dovada mizei).

Sistemul Proof-of-stake permite celor care doresc să participe la minare să blocheze fisele pentru o perioadă de timp. Acest lucru descentralizează operațiunile de rețea versus, să zicem, un blockchain pe sistem Proof of Work (dovadă a muncii), deoarece rețeaua nu depinde de operațiuni de mining mari sau mining pools. Mai mult, îmbunătățește securitatea rețelei; dacă rețeaua ar fi atacată, ar trebui ca atacatorii mai întâi să pună la bătaie fise pentru a putea fi participanți sau validatori și astfel și-ar face rău și lor din punct de vedere financiar.

Cantitatea enormă de Ethereum pusă în joc indică nivelul de încredere pe care îl au minerii în noua rețea Ethereum 2.0. În prezent, sunt în circulație Ethereum în valoare de aproape 3.738.000.000 de USD.

Cu upgrade-ul de rețea care se desfășoară fără dificultăți, dezvoltatorii care continuă să construiască DApp-uri și tot mai mulți investitori care își adaugă ETH în portofoliu, sunt optimist cu privire la evoluția cryptoasset-ului. Cred că este foarte fezabil ca Ethereum-ul să atingă pragul de 2.500 de dolari în 2021, deoarece beneficiază în prezent de o creștere masivă a valorii într-un timp foarte scurt. Maximul istoric de ieri, de 1.419 USD, ar putea fi doar începutul.”

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acestă comunicare sunt în totalitate corecte și complete.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: