Sika AG, unul dintre principalii jucători la nivel global în domeniul materialelor chimice pentru construcţii, a înaintat o ofertă de 320 milioane de franci...
sikaSika AG, unul dintre principalii jucători la nivel global în domeniul materialelor chimice pentru construcţii, a înaintat o ofertă de 320 milioane de franci elveţieni pentru preluarea diviziei de adezivi pentru construcţii a companiei germane AkzoNobel – Building Adhesives.

Prin această achiziţie, Sika îşi va lărgi oferta de soluţii profesionale pentru pardoseli, etanşări, lipiri şi renovări, urmând ca tranzacţia să fie finalizată în al patrulea trimestru din acest an.

“Achiziţia diviziei de adezivi pentru construcţii a AkzoNobel va transforma compania noastră într-unul dintre principalii jucători de pe piaţa finisajelor interioare şi va ajuta la completarea ofertei noastre de produse”, a declarat Jan Jenisch, CEO-ul Sika.

Cu vânzări anuale de 228 de milioane de franci elveţieni, Building Adhesives se află în top trei companii pe segmentul său de activitate, la nivel European, şi are aproximativ 550 de angajaţi.

Această divizie a AkzoNobel se concentrează asupra produselor din categoria premium si comercializează produse sub brandurile Schonox, Cegecol, Casco, Synteko şi EriKeeper. Building Adhesives deţine şi două unităţi de producţie în Germania şi Franţa şi, prin intermediul celor nouă centre de distribuţie, poate asigura livări la nivel european.

Sika AG cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industria producătoare (automoturisme, autobuze, camioane, trenuri, parcuri solare şi eoliene, faţade).

Compania elveţiană este lider în domeniul soluţiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de înaltă calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi şi sigilanţi, materiale de amortizare, consolidări structurale, pardoseli industriale şi sisteme de acoperişuri şi impermeabilizări.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: