Sheraton Bucharest Hotel mizează pe digitalizare: accesul în camerele de hotel se va face prin smartphone Sheraton Bucharest Hotel mizează pe digitalizare: accesul în camerele de hotel se va face prin smartphone
Sheraton Bucharest Hotel, primul hotel Sheraton din cadrul lanțului hotelier internațional Starwood Hotels & Resorts și-a deschis porțile la sfârșitul lunii august 2015, în... Sheraton Bucharest Hotel mizează pe digitalizare: accesul în camerele de hotel se va face prin smartphone

Sheraton Bucharest Hotel, primul hotel Sheraton din cadrul lanțului hotelier internațional Starwood Hotels & Resorts și-a deschis porțile la sfârșitul lunii august 2015, în urma unei investiții de aproape 7 milioane euro. O parte importantă a acestui proces de remodernizare au vizat-o facilitățile de cazare care au fost reconfigurate pentru a oferi mai mult confort oaspeților. Astfel, acum structura de cazare cuprinde 270 de camere din care 27 de apartamente Smart Executive și un apartament Prezidențial, toate beneficiind în urma acestui amplu proces de investiție de dotări și amenajări extraordinare de la sisteme ultramoderne audiovideo, la deja celebrele paturi „Sheraton Sleep Experience”.

“Prin acest proces amplu de remodernizare și prin apartenența sa în cadrul marii “familii” Starwood, Sheraton Bucharest Hotel a intrat cu succes în lista celor mai râvnite destinații de ospitalitate din Estul și Sud –Estul Europei.”. Schimbările la nivelul proprietății au adus după sine și o repoziționare la nivelul structurii de clienți și servicii oferite acestora, accentul fiind pus, în mod special, pe calitatea și consistența acestora”, spune Daniel Ben-Yehuda, Directorul General al unității.

Anul 2016 a adus o creștere notabilă a gradului mediu de ocupare, depășind cu mult media anilor precedenți, alinindu-se astfel cu nivelul celorlați competitori locali, având chiar perioade, precum lunile septembrie și octombrie, în care capacitatea de cazare a fost epuizată integral.

“Este uneori imposibil să găsești o cameră de cinci stele, în perioade ca acestea, mai ales la mijlocul săptămânii. Suntem de părere că, dacă am fi avut mai multe camere, le-am fi vândut, deci un lucru logic este să ne pregătim pentru anii următori de a face demersuri de creștere a capacităților de cazare și a facilităților generale. În acest sens, am achiziționat chiar în vecinătatea hotelului o suprafață de teren pe care ne propunem să construim un centru SPA ultramodern, o altă facilitate de banqueting, o sală de conferințe de mari dimensiuni și un număr suplimentar de 60 până la 100 de camere. Planurile de dezvoltare se vor întinde pe perioada următorilor trei ani, iar investiția va fi substanțială”, completează managerul hotelului.

Modernizarea la nivelul întregii proprietăți a vizat și orientarea către tehnologie fără de care confortul și utilitatea oferită segmentului de clienți de 5 stele ar fi incomplete, Sheraton Bucharest Hotel fiind astăzi poate unul dintre cele mai “digitalizate” hoteluri din București. Cu un sistem aproape complet integrat de telecomunicații digitale și internet la nivelul întregului hotel, cu spații special amenajate pentru oaspeții hotelului în care își pot desfășura activități de birou, facilități pentru teleconferințe dar și cu proiecte digitale special implementate pentru a asigura cea mai bună comunicare cu clienții săi, în timp real și cu un nivel de interacțiune cât mai mare.

Astfel platforma de comunicare “Let’s Chat” implementată în luna octombrie a acestui an oferă posibilitatea clienților care dispun de un smartphone să comunice prin intermediul serviciilor WhatsApp, iMessage și BBM și să transmită mesaje și solicitări echipei Sheraton Bucharest Hotel, în orice moment.

Pentru anii următori sunt de asemenea vizate direcții noi de dezvoltare pe partea proiectelor digitale care încorporează tehnologie de ultimă oră. Unul dintre cele mai importante fiind proiectul de digitalizare completă a accesului în camerele de hotel și în alte zone special amenajate, care se va realiza printr-un sistem de acces fără cheie, prin intermediul smartphone-urilor.

Sheraton Bucharest Hotel, are un personal permanent de peste 260 de angajați și face parte din cadrul lanțului de hoteluri Starwood Hotels & Resorts Worldwide, care a fost recent achiziționat de Marriott International, creând astfel cea mai mare companie hotelieră din întreaga lume. Împreună, companiile operează sau dețin franciza pentru mai mult de 5.500 hoteluri cu o capacitate de cazare de aproximativ 1,1 milioane de camere.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: