Recunosc, încă sunt fan al agendelor, colilor şi stilourilor. Le folosesc şi acum şi ,cu siguranţă, au fost de căpătâi în anii de facultate....
College-student-using-laptopRecunosc, încă sunt fan al agendelor, colilor şi stilourilor. Le folosesc şi acum şi ,cu siguranţă, au fost de căpătâi în anii de facultate. Dar acest lucru nu înseamnă că nu au fost (şi încă sunt) momente în care mi-am dorit sa pot nota mai repede informaţiile sau să reduc timpul pierdut în care stau şi transcriu materiale întregi (îmi veţi spune că sunt programe şi pentru asta, dar aşa sunt eu, mai old fashioned).

Un lucru e cert: în acest moment, eu nu mi-aş mai imagina viaţa şi munca fără un laptop. Am ajuns chiar să am două: netbook-ul este perfect pentru deplasări şi conferinţe – are mai puţin de un kilogram. Iar laptopul îmi foloseşte drept desktop. Ce altceva aş mai putea cere de la ele?

Citeşte şi Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – ce tablete nu ar trebui să lipsească din geanta unui student

Pe acest lucru mizează producătorii şi distribuitorii din România. Iar oferta lor este variată. “Clienţii Sony sunt mai exigenti cu ceea ce cumpără şi cu ceea ce îşi doresc de la un produs, îşi doresc mai mult decât un echipament electronic, ei cumpără o promisiune, un produs care să le stârnească imaginaţia”, povesteşte Lucian Rădulescu, Country Head Sony România, Bulgaria şi Republica Moldova. 

Află şi despre Innovation Lab, un proiect Samsung și Universitatea Politehnică

Potrivit acestuia, şi pe piaţa din România se observa o creştere a vânzărilor de produse electronice odată cu reluarea cursurilor pentru elevi şi studenţi, la fel ca şi în alte ţări din Europa. “Învăţământul face paşi importanţi spre era digitală, astfel încât nevoia de tehnologie creşte de la an la an. Pe de altă parte, vânzările sunt impulsionate şi de reînnoirea tehnologiilor, astfel că fiecare îşi doreşte echipamente cu caracteristici tehnice mai avansate”, mai spune reprezentantul Sony.

Confirmarea vine şi de la oficialii evoMAG.ro, care au observat o creştere cu 50% a vânzărilor de laptopuri în perioada august septembrie a acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Echipa Gadget&Trends Magazine vă face şi de această dată câteva recomandări în materie de laptopuri.

vaio pro131. VAIO Pro 13, cel mai ușor ultrabook, cu procesor Intel Core i7-4500U şi sistem de operare Windows 8 Pro, are o memorie de 4GB şi o capacitate stocare de 128GB SSD. Ecranul tactil, de 13,3 inci, Full HD în format 16:9 îl face aleagea perfectă atât pentru a lua notiţe la cursuri cât şi pentru a urmări filmele şi serialele preferate fără a simţi lipsa unui televizor. Este uşor de purtat întreaga zi fie la facultate, fie la cafea cu prietenii sau la bibliotecă, încape perfect în geantă sau rucsac (are dimensiunea de aproximativ 322 mm x 17.2 mm x 216 mm) şi are o greutate de doar 1 kilogram. Preţul gadgetului este de 6.499,99 lei.

Puncte forte: foarte uşor şi lejer de purtat, performanţe excelente pentru dimensiuni (nerecomandat jocurilor, însă)

2. Lenovo IdeaPad G700 are un procesor Intel Pentium i3 sau i5, memorie de 4GB, la care se adaugă 500GB+8GB SSD. Are o diagonală de 17.3″, ceea ce oferă o imagine mai mult decât generoasă fie că este folosit pentru emisiuni, fotbal, filme sau cărţi şi cursuri online. Laptop Lenovo G700 7-106737.jpg.600

Totodată, gadgetul produs de Lenovo dispune de DVD Writer (citeşte şi scrie atât  DVD-uri cât şi CD-uri), aşa că viitoarea lucrare de licenţă poate fi transferată extrem de uşor. Un plus pentru cei pasionaţi de IT şi care ştiu şi doresc să lucreze cu alte sisteme de operare în afară de cel produs de Microsoft (poate avem fani Linux), laptopul vine fără un sistem de operare preinstalat. Preţul dispozitivului este de 1.919,36 lei. 

Puncte forte: ecran foarte bun, înlocuitor al desktop-ului, tastatură AccuType Keyboard

 

vaio duo 133. VAIO Duo 13, cel mai versatil ultrabook, are un procesor Intel Core i7-4500U şi funcţionează pe baza sistemului de operare Windows 8 Pro. Gadgetul dispune de o memorie generoasă – 8GB şi o capacitate de stocare de 256GB SSD, mai mult decât suficientă pentru a vă păstra cursurile, filmele, muzica preferată sau fotografiile de vacanţă. Duo 13 are un ecran de 13.3”, cu display TRILUMINOS, Full HD, cu format larg (16:9) şi touchscreen capacitiv. Ce ale caracteristici îl mai recomandă? HDMI out, Memory Stick Duo/SD  slot memorie, boxe, cameră foto spate de 8 megapixeli și Auto-Focus asigurat de senzorul ‘ExmorRS pentru PC’, cameră frontală Full-HD cu senzor ‘Exmor R pentru PC’ (2.07 megapixeli); senzori NFC, GPS, Accelerometer, Gyro, Digital Compass; stylus digital perfect chiar şi pentru cea mai rapidă dictare sau pentru a desena caricatura profesorului. Greutate: 1,35 kilograme cu bateria standard. Laptopul este disponbil la un preţ de 6.000 de lei.

Puncte forte: touchscreen, uşor, diverşi senzori pentru conectivitate şi detectarea locaţiei, baterie durabilă

4. ASUS X550LC-XX036D, cu procesor Intel Core i5-4200U şi memorie de 4GB. Are o placă video dedicată NVidia Laptop ASUS X550LC 10.jpg.600 GeForce GT 720M, transformându-l în gadgetul perfect pentru o pauză de la învăţat şi o sesiune de gaming. Are o greutate de 2,3 kilograme, ideală pentru drumuri scurte la facultate. Laptopul vine fără un sistem de operare preinstalat. Preţul device-ului este de 2.399 de lei

Puncte forte: merge bine chiar şi în jocuri, performanţe excelente, totuşi destul de uşor

 

vaio e155. VAIO E15 vine însoţit de sistemul de operare Windows 8, are o memorie de 6GB şi spaţiu de stocare HDD 740GB. Ecranul are o dimensiune generoasă – 15,5 inci – şi este WXGA (1366 x 768) cu aspect 16:9. Cu baterie, gadgetul are o greutate de aproximativ 2,7 kilograme.  Preţul este de 2.119 lei.

Puncte forte: ecran generos (bun pentru scris/citit), performanţe audio bune

6. Dell Latitude E5530 are un procesor Intel Core i3-3110M şi este echipat cu sistem de operare Linux Ubuntu. Are un display generos, de 15,6 inci, FULL HD şi LED, ieşire HDMI, o cameră HD integrată şi cu microfon, memorie de 4GB şi unitate DVD Writer. Placa video integrată este Intel HD Graphics 4000.

Laptop Latitude E5530 7-106429.jpg.600Preţul laptopului Dell este de 2.828,11 de lei.

Puncte forte: display Full HD, performanţe decente pentru un buget mai redus, Linux, ca să nu plătim Windows degeaba

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: