Îmi amintesc şi acum problema majoră pe care am avut-o în timpul facultăţii cu printarea cursurilor, a eseurilor şi cărţilor pe care le găseam...
cameraÎmi amintesc şi acum problema majoră pe care am avut-o în timpul facultăţii cu printarea cursurilor, a eseurilor şi cărţilor pe care le găseam online.

Întotdeauna xeroxurile din preajma Universităţii erau pline şi stăteai la coadă câteva ore bune până să pleci, în sfârşit, cu un teanc de foi. În cămin, un singur coleg avea împrimantă şi era cel mai bun prieten al tuturor. Bineînţeles, când îl găseai în cameră iar imprimanta era funcţională.

Despre zecile de ore petrecute în biblioteci friguroase conspectând literatura engleză şi criticii ei nici nu are sens să vă mai povestesc ceva.

Acum lucrurile sunt mult mai simple. Aproape fiecare student are un calculator căruia i se ataşează o imprimantă, iar bibliotecarii s-au obişnuit deja cu cei care fotografiază cărţi întregi în loc să scoată idei pe un laptop, iar de scris pagini întregi de mână nici nu se mai pune problema (sunt încă şi câţiva care au rămas fideli metodelor tradiţionale).

Poate de aceea retailerii de specialitate din România observă o tendinţă de creştere a pieţelor de profil de la an la an. De exemplu, oficialii evoMAG notează un plus al vânzărilor pe segmentul de imprimante cu 40% în perioada august-septembrie 2013 comparativ cu anul anterior, în timp ce pe segmentele de TV şi multimedia şi video, creşterile au fost de 80, respectiv 100%.

La finalul serialului nostru despre gadgeturile care nu trebuie să vă lipsească în acest an universitar, echipa Gadget&Trends Magazine vă propune câteva dintre cele mai hot aparate foto pentru fotografii memorabile atât din vacanţă, cât şi ale unor cărţi rare, precum şi soluţii de imprimare al cursurilor şi pozelor de grup cu prietenii.

Sony_HX501. Sony Cyber-shot HX50, cea mai mică și mai ușoară cameră digitală cu zoom optic 30X, este companionul care n-ar trebui să lipsească din trusa ta, fie că te pregăteşti de vacanţa de iarnă sau te hotărăşti să faci un drum la BCU. Cântărind doar 272 de grame, noua cameră foto Sony HX50 vine echipată cu un senzor Exmor R CMOS de 20,4MP și cu tehnologia de stabilizare a imaginii Optical SteadyShot, care garantează claritatea imaginilor surprinse chiar și atunci când folosești zoom 30x. Procesorul BIONZ permite realizarea unor fotografii cu zgomot redus de imagine, cu rezoluție înaltă, chiar și în condiții de iluminare slabă. Preţul camerei este de 1.799 lei.

Punct forte: zoom optic mare, usoara, procesor grafic BIONZ pentru efecte deosebite

2.Cyber-shot HX300 este potrivită pentru aventurierii dornici să surprindă în fotografii experiențe neconvenționale sau peisaje inedited. Cu aspectul și manevrabilitatea unui DSLR, noua Cyber-shot HX300 oferă confortul unei călătorii lejere, fără grija și greutatea obiectivelor suplimentare. HX300 (Large)

Cu un zoom optic 50x – printre cele mai mari la o compactă – obiectivul Carl Zeiss Vario-Sonnar T acoperă o întreagă gamă de posibilități de fotografiere, de la vacanțe și safari, până la sporturi și concerte în aer liber. Camera este dotată cu noul stabilizator optic SteadyShot îmbunătățit pentru imagini mai clare chiar și la zoom ridicat. Preţul este unul pe măsură: 2.177,77 lei.

Puncte forte: stabilizator optic SteadyShot, al doilea grup de elemente ale obiectivului se schimbă pentru a corecta tremuratul mâinilor, încadrare mai ușoară

Aparat Foto Digital PowerShot A23003. Aparatul foto digital Canon PowerShot A2300 are un zoom 5x, realizează filme HD instant (720p). Capturează fiecare detaliu cu ajutorul obiectivului original Canon, senzorul de 16 MP oferă imagini de calitate deosebită, perfecte pentru imprimatele în format mare (A3+) sau pentru decupaje creative. Ecranul LCD are dimensiunea de 6,8 cm (2,7″). Chiar şi fotografii începători pot realiza fără efort fotografii sau filme de înaltă calitate utilizând Smart Auto (Inteligent automat), care detectează scena şi selectează automat setările optime, din 32 de variabile. Apăsaţi butonul Auto pentru a reveni instantaneu la Smart Auto din orice alt mod. Preţul gadgetului este de 349 lei.

Puncte forte: 16 megapixeli, filmare HD, preţ foarte bun

4. Olympus Smart VG-160 este cel mai potrivit partener pentru fotografierea imaginilor de fiecare zi. Camera este dotată cu un obiectiv panoramic cu zoom optic, Stabilizator Digital de Imagine puternic şi 14 Megapixeli pentru fotografii şi filme excepţionale, fără neclarităţi supărătoare. Digital Smart VG-160

Ecranul color LCD mare de 3” oferă vizibilitate clară asupra funcţiilor automate, precum Focalizarea Continuă în Mod AF şi Modul Inteligent Auto (iAuto). Te poţi bucura şi de funcţii creative cu ajutorul filtrelor. Butonul Movie Rec pentru înregistrarea instant a filmelor te ajută să schimbi omediat în mod Filmare HD prin simpla apăsare a unui buton. Preţul camerei Olympus este de 269 lei.

Puncte forte: raport calitate preţ foarte bun, filtre care stimulează creativitatea, filmare HD

l8005. Epson L800, o imprimantă foto destinată profesioniştilor şi semiprofesioniştilor, care imprimă în volume mari. Datorită sistemului ITS, Epson L800 asigură cele mai mici costuri de printare de pe piaţă, de doar 0.37 lei pe fotografia de 10×15 cm şi posibilitatea imprimării a până la 1.800 de fotografii de 10×15 cm dintr-o singură încărcare. Preţul device-ului Epson este de 282,29 euro.

Puncte forte: potrivită pentru volume mari, cele mai mici costuri de printare pentru fotografii

 

6. Imprimanta Samsung C410W cu tehnologie NFC a fost proiectată atât pentru casă, cât și pentru birou, fiind dedicată utilizatorilor care vor să imprime conținut folosind smartphone-ul. Modelul poate imprima până la 18 pagini pe minut (ppm) în alb-negru și patru pagini color pe minut. C410W_2

Seria Xpress C410W se conectează wireless cu dispozitivele mobile pentru o imprimare rapidă. Datorită aplicației Samsung Mobile Print utilizatorii pot imprima orice, de la fișiere PDF, la documente Microsoft Office, cum ar fi foi de calcul Excel sau prezentări PowerPoint, direct de pe smartphone-urile lor. Seria Xpress C410W este compatibilă şi cu Google Cloud Print. Preţul gadgetului Samsung este de 899,90 lei.

Puncte forte: tehnologie NFC, compatibilă Google Cloud, imagini clare, dimensiuni reduse (38,2 x 30,9 cm)

Citiţi şi: 

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – ce tablete nu ar trebui să lipsească din geanta unui student 

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – student în ziua de azi fără un laptop? 

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – cum ţii legătura cu cei de acasă şi prietenii? 

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – un frigider bun păstrează mâncarea de acasă 

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – let’s have some fun!

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – internetul stă la baza tuturor lucrurilor

Mulţumiri: Sharp, evoMAG.ro, Sony, Epson, Indesit, TP-Link, Kingston, AOC

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: