CertAsig, o companie de asigurari independenta cu sediul in Romania si operatiuni in Romania, Turcia si Bulgaria, a realizat in 2014 o crestere de...
certasigCertAsig, o companie de asigurari independenta cu sediul in Romania si operatiuni in Romania, Turcia si Bulgaria, a realizat in 2014 o crestere de 8%, ajungand la prime brute subscrise in valoare de 13 milioane de euro, fata de 12 milioane in 2013. Compania a raportat al cincilea an consecutiv de crestere al volumului de afaceri.

Strategia companiei, de a se adresa exclusiv companiilor, pentru care dezvolta produse de asigurari specializate pentru diverse industrii, a generat o crestere substantiala in 2014. Asiguratorul s-a concentrat in 2014 pe dezvoltarea unui portofoliu de polite subscrise mai echilibrat, iar asigurarile de garantii, raspunderile si asigurarile de bunuri si cele adresate industriilor ingineresti au depasit ca pondere segmentul asigurarilor maritime, care in anii anteriori era dominant in portofoliul companiei.

CertAsig este o companie de asigurari romaneasca, al carei actionar majoritar este, din 2007, Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii cu sediul in Polonia si active in Romania, Polonia, Slovacia, Turcia si Cehia. CertAsig s-a dezvoltat dintr-o companie locala, cu prime subscrise de doar 0.6 milioane euro in 2007, intr-o compania de asigurari solida, cu o prezenta puternica in Romania, Bulgaria si Turcia.

CertAsig a mentinut rezultate solide pe clasa asigurarilor de garantii care au generat prime totale de 4 milioane euro, in crestere cu 3% fata de anul anterior,  ajungand la o pondere de 31% in totalul primelor CertAsig in 2014.

Asigurarile de bunuri si cele destinate domeniilor ingineresti au avut o evolutie exceptionala pentru CertAsig in 2014, volumul primelor subscrise in aceste clase de asigurari crescand cu 60%, pana la 2.5 milioane euro. CertAsig a reusit o crestere notabila si pe clasele de asigurari de raspunderi generale, in care primele subscrise au crescut cu 76%, pana la un total de 1.5 milioane euro.

Asigurarile maritime in Turcia si regiunea Marii Negre reprezinta in continuare un segment cheie pentru CertAsig, generand 35% din totalul primelor, respectiv 4.5 milioane euro.

Geografic, Romania este piata principala pentru CertAsig, generand peste 60% din afacerile companiei, in timp ce Turcia a generat 35% din primele subscrise. Bulgaria, unde compania a demarat operatiunile in 2013 si a deschis o sucursala in 2014, este inca la inceputul activitatii si a avut o pondere mica in volumul primelor subscrise.

În acelasi timp, CertAsig a achitat in 2014 daune in valoare totala de 4.3 milioane euro, fata de 4 milioane euro in anul anterior, compania avand printre cele mai  rapide proceduri de procesare a dosarelor de daune.

Cea mai mare dauna achitata in 2014 a fost in valoare de peste 1 milion USD, pentru o polita Casco maritim subscrisa in Turcia, iar a doua dauna ca valoare a fost de peste 640.000 euro reprezentand o polita  de asigurare de garantie de restituire a avansului, subscrisa in Romania.

Portofoliul CertAsig este sustinut de tratate de reasigurare cu cele mai prestigioase companii internationale de reasigurare, cum ar fi Swisss Re, Hannover Re, Partner Re si Sindicatele Lloyd’s.

“Pe langa siguranta financiara pe care ne-o garanteaza, partenerii nostri ne ofera si cunostinte si experienta de prima mana in dezvoltarea gamelor noastre de produse de asigurari specializate “, declara James Grindley, CEO si presedinte al consiliului de administratie CertAsig.

Cu puncte de lucru în București, Constanța, Timișoara si Cluj, reprezentanțe regionale în Suceava, Ploiești și Râmnicu Vâlcea, un birou de legătură în Istanbul (Turcia) și o sucursala in Sofia (Bulgaria), CertAsig are o echipă de peste 70 de specialiști in asigurari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: