Șeful rețelei Regina Maria deschide o nouă policlinică socială și vrea centru special pentru bătrâni Șeful rețelei Regina Maria deschide o nouă policlinică socială și vrea centru special pentru bătrâni
Fundația Regina Maria, controlată de rețeaua omonimă de centre medicale, a inaugurat cea de-a doua Policlinică Socială din București. Noul proiect medical se adresează... Șeful rețelei Regina Maria deschide o nouă policlinică socială și vrea centru special pentru bătrâni

Fundația Regina Maria, controlată de rețeaua omonimă de centre medicale, a inaugurat cea de-a doua Policlinică Socială din București. Noul proiect medical se adresează persoanelor fără venituri și celor cu venituri mici, de până la 500 lei lunar pe membru de familie, acestea urmând să beneficieze de servicii medicale de calitate la prețuri mult mai accesibile comparativ cu cele din cadrul centrelor medicale.

“Prețurile pe care pacienții cu venituri mici le vor plăti în cadrul acestei policlinici vor fi la circa 30% din tariful normal al unei consultații pentru abonații centrelor medicale”, a declarat în cadrul unui eveniment de presă Dr. Wargha Enayati, Președintele Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Cel de-al doilea proiect medical social al Fundației vine în completarea serviciilor medicale oferite prin prima Policlinică Socială celor care nu au venituri și vizează creșterea numărului celor care pot beneficia de servicii medicale integrate accesibile și de calitate.

Policlinica Socială, amplasată în centrul Capitalei, pe strada Ion Câmpineanu, în zona Sălii Palatului, dispune de 10 cabinete medicale și de un personal de până la 40 de medici cu program limitat de lucru. Cea de-a doua Policlinică Socială a Fundației dispune de un spațiu de 450 de metri pătrați, de două ori mai mare decât prima Policlinică Socială, și le pune la dispoziție pacienților o gamă largă de servicii medicale, precum: medicină generală, mamograf, radiologie (pulmonară, dentară), kinetoterapie, radiografie panoramică, ecograf, oftalmologie, neurologie, urologie, cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, ORL și ortopedie.

Potrivit lui Enayati investiția necesară pentru amenajarea acestei policlinici a fost de circa 900.000 de euro, sumă acoperită atât de rețeaua Regina Maria cât și de alți membri fondatori (Fundația Vodafone România, Groupama Asigurări, Porsche România și Porsche Finance Group România, Wipro Business Process Services).

Wargha Enayati, Presedintele Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria

Wargha Enayati, Presedintele Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria

“Nu știu dacă am reușit întotdeauna, dar îmi plac inspirația și inovația. Cel mai important pentru mine este a-i sluji pe semenii mei și a face această lume să fie un pic mai bună. Am făcut acest proiect nou cu gândul la cei pe care poți să îi ajuți prin ceea ce știi să faci, mai ales pe acei oameni buni și sinceri, care au ajuns în situații dificile. Încercăm să le menținem nu numai sănătatea, ci și demnitatea, să plece cu capul sus, cu o încurajare de a vedea lucruri pozitive în cei din jur. Cred că am reușit împreună cu echipa să arătăm că este sustenabil să menții o Policlinica Socială fără plată. Această a doua Policlinica Socială este, din nou un fel de pionierat, în care vrem să atingem cât mai mulți oameni  care au nevoie de servicii medicale de calitate și nu își permit financiar”, a mai spus Dr. Wargha Enayati.

Sustenabilitate prin fundraising și autofinanțare

O parte importantă din publicul noii Policlinici va fi format din plătitori cu venituri mici sau din cei care beneficiază de servicii medicale gratuite, în urma încheierii unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„Conceptul de Policlinică pe care îl promovăm a apărut din nevoia unor servicii medicale de calitate și pentru pacienții cu venituri mici. De 5 ani oferim servicii medicale de calitate în mod necondiționat și șansa la o viață decentă celor care au cea mai mare nevoie. În București sunt aproape 200.000 de angajați cu salariu minim pe economie și alți 38.000 de angajați cu același nivel de salarizare în localitățile din județul Ilfov. De asemenea, Capitala găzduiește peste 450.000 de pensionari, din care estimăm că jumătate se încadrează în profilul beneficiarilor noștri”, declară Andreea Tudose, directorul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Andreea Tudose, directorul Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria

Andreea Tudose, directorul Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria

Finanțarea activității Policlinicii se va realiza atât prin fonduri obținute în urma acțiunilor de fundraising (în proporție de aproximativ 70%), cât și a contribuțiilor pacienților plătitori, cu venituri mici. Toate veniturile generate din încasări se vor îndrepta către susținerea costurilor operaționale ale Policlinicii. O altă parte din fondurile necesare funcționării noii Policlinici Sociale va fi furnizată de Ceainăria Sheida din incinta clădirii, care funcționează sub forma unui business social, al cărui profit se va îndrepta către cheltuielile operaționale ale Policlinicii. O parte din angajații Ceainăriei vor fi selectați din rândul beneficiarilor serviciilor oferite de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria.

Costurile lunare pentru operarea celor două policlinici deschise până în prezent de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria sunt estimate la 20.000 de euro.

Dacă în acest moment prima policlinică deschisă de fundație în urmă cu patru ani deservește circa 1.600 de persoane lunar, reprezentații acesteia declară ca în cea de-a doua policlinică, capacitatea maximă este de 200 de pacienți pe zi. În plus, în afară de consulațiile medicale, aceștia au acces la ședințe de consiliere, tratamente, primesc haine și mâncare din donațiile primite la sediul policlinicilor.

“Departamentul de stomatologie este unul dintre cele mai accesate în cadrul policlinicii numărul 1. Aici am decis să suplimentăm cabinetul cu un al doilea scaun. În total, putem primi circa 170 de pacienți zilnic, capacitatea maximă fiind de 200 de persoane în fiecare zi”, ne-au declarat reprezentanții Fundației Policlinic Sociale Regina Maria.

În plus, conform lui Wargha Enayati, fundația lucrează la dezvoltarea unui nou proiect pe acest segment.

“Încerc să fac pionierat în acest domeniu. Lucrăm acum la un proiect mai mare de policlinici sociale care vor fi dedicat bătrânilor. În acest moment pot spune doar că va fi dezvoltat tot în București”, a precizat pentru The Trends Dr. Wargha Enayati.

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria este o organizaţie de caritate neguvernamentală dedicată asistenţei medicale integrate pentru persoanele fără venit şi fără asigurare medicală şi pentru persoanele cu venituri mici din Bucureşti, prin intermediul Policlinicilor Sociale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: