Șandor vrea să atragă companiile din IT și automotive la Timișoara: demarează din februarie 2017 lucrările cartierului multifuncțional de 130 mil. euro Șandor vrea să atragă companiile din IT și automotive la Timișoara: demarează din februarie 2017 lucrările cartierului multifuncțional de 130 mil. euro
Omul de afaceri Ovidiu Șandor va începe lucrările cartierului multifuncțional ISHO (denumirea acestuia vine de la numele orașului  – TimISHOara) în primul trimestru al... Șandor vrea să atragă companiile din IT și automotive la Timișoara: demarează din februarie 2017 lucrările cartierului multifuncțional de 130 mil. euro

Omul de afaceri Ovidiu Șandor va începe lucrările cartierului multifuncțional ISHO (denumirea acestuia vine de la numele orașului  – TimISHOara) în primul trimestru al anului viitor. Timișoreanul așteaptă în acest moment autorizațiile de construcție, urmând ca din luna februarie a anului viitor să demareze construcția clădirilor de birouri și a apartamentelor din cadrul proiectului în valoare de circa 130 de milioane de euro.

În cadrul unui eveniment de presă, Șandor a precizat faptul că finanțarea ISHO se va face atât din fonduri proprii cât și din împrumuturi bancare. ”Procentul împrumuturilor va fi mai mare decât în mod tradițional. Avem o relație bună cu băncile, de aceea ni s-au oferit sume mai mari”, ne-a declarat Șandor (având în vedere declarația sa, este posibil ca suma împrumutată să treacă de 60% din valoarea totală a proiectului).

Fostul proprietar al proiectului office City Business Centre din Timișoara (vândut către NEPI pentru peste 70 de mil. de euro), anunța încă din vara acestui an achizișia unui fost teren industrial cu o suprafață de peste 5 hectare, aflat în imediata apropiere a centrului Timișoarei. Proiectul ISHO, care va cuprinde 1.200 de apartamente și o clădire de birouri formată cu o suprafață totală închiriabilă de 50.000 de metri pătrați, va transforma radical zona situată între Bdul Take Ionescu și malul Begăi, aflată la o distanță de 10 minute de mers pe jos față de Piața Unirii.

Construcție etapizată

Potrivit lui Șandor, ISHO Offices va fi construită în trei etape, urmând ca primele spații să fie livrate în trimestrul unu din 2018. Concomitent, omul de afaceri va demara și construcția a două imobile rezidențiale din cadrul proiectului. isho sandor timisoara

”Îmi doresc ca ISHO să fie finalizat în totalitate la începutul lui 2021. În cazul ISHO Offices, prima etapă va consta în 16.000 de mp și va fi gața în Q1 2018, urmând ca ultimele două etape să ofere câte 17.000 de mp de spații office și să fie finalizate în Q1 2019, respectiv Q1 2020. În funcție de cerințele chiriașilor, putem adapta timpul de construție”, mai spune Șandor.

Ovidiu Șandor, la un nou pariu în real estate: construiește 1.200 de apartamente în centrul Timișoarei

Totodată, construcția celor două componente, office și rezidențial, se va face independent una de cealaltă, proiectele având echipe dedicate pentru realizarea lucrărilor.

ISHO Offices are la bază experiența a două proiecte emblematice dezvoltate de Mulberry Development, City Business Centre Timișoara și The Office Cluj-Napoca. Realizarea acestui proiect apare într-un context economic favorabil pentru Timișoara, vizibilitatea și atractivitatea orașului cunoscând o creștere accelerată.

Poziționare

“Proiectul nostru are cel mai bun amplasament în oraș, înglobează  experiența proiectelor anterioare, se pliază  pe nevoile concrete ale firmelor chiriașe, oferă o arhitectură contemporană și soluții tehnice de ultimă generație care asigură cele mai bune condiții de muncă din oraș. Un accent deosebit este pus pe urbanismul ansamblului care va cuprinde, în afara birourilor, și 1.200 de locuinte, spații publice de calitate, spații verzi generoase, dar și servicii și facilități care, împreună, creează ceea ce va fi cel mai modern și calitativ cartier al Timișoarei”, subliniază Ovidiu Șandor.

Proiectul beneficiază de o poziție privilegiată în oraș, fiind situat în imediata vecinătate a centrului istoric, pe principala artera care leagă zona centrală a Timișoarei de aeroport și autostradă. ISHO Offices va fi ușor accesibil din toate cartierele mari ale orașului, iar zona este acoperită de mai multe linii de tramvai, autobuz și troleibus. De asemenea, amplasamentul pe malul Begăi permite realizarea propriului debarcader, un loc de relaxare care deservește, în același timp, noua linie de vaporetto.

Prețuri

La final celor trei etape de dezvoltare, ISHO Offices va forma un singur corp, ceea ce va permite suprafețe de peste 6.000 mp pe etaj. Etapizarea proiectului și disponibilitatea suprafețelor mari pe același nivel oferă companiilor atât flexibilitate în utilizarea spațiului, cât și predictibilitate în ceea ce privește extinderea ulterioară în cadrul clădirii. Ansamblul țintește, totodată, să obțină cea mai înaltă certificare internațională de clădire verde acordată pentru un proiect dezvoltat în afara Bucureștiului, reducând impactul asupra mediului și oferind chiriașilor cele mai mici costuri administrative din oraș.

Omul de afaceri timișorean a precizat faptul că nivelul chiriilor pentru ISHO Offices va fi la nivelul pieței, 13,5 – 15 euro/mp (în funcție de etaj), în timp ce prețul apartamentelor va fi peste media pieței din Timișoara, unde un metru pătrat util se vinde cu circa 1.200 de euro.

”În cazul apartamentelor, ne vom poziționa puțin deasupra pieței pentru că vorbim despre o serie de facilități aparte. Apartamentele Parkside vor avea prețuri accesibile, fiind disponibile de la studiouri la apartamente cu 4 camere. Cele Riverside vor fi apartamente upscale de 2-4 camere, iar componenta Supreme va cuprinde penthouse-uri cu suprafețe de 150-250 de mp”, a precizat Ovidiu Șandor.

Dincolo de birouri și apartamente, ISHO va oferi un centru de conferințe, dar și un spațiu de co-work de tip hub. Ansamblul va fi deservit de 2.000 de locuri de parcare, va include un gym, spa, piscină, dar și un parc de peste 7.500 mp, cu pistă de alergat. ISHO va prevedea amenajarea unor locuri de joacă, va fi deservit de un after-school, dar și de mai multe școli și grădinițe bine cotate, aflate în proximitate. Proiectul va fi completat de un supermarket, un centru medical, farmacie, bănci și alte funcțiuni comerciale complementare. Nu în ultimul rând, zona pietonală a ansamblului va oferi restaurante, cafenele, terase și alte spații de socializare și relaxare. isho-timisoara-sandor

”Vedem un interes mare atât pentru birouri, cât și pentru apartamente. Este loc destul pe piața din Timișoara”, spune Șandor, și precizează că printre viitorii clienți ai proiectului office sunt companii din domeniul IT, automotive, bancar, consultanță, telecom sau servicii financiare.

”Avem generații noi de studenți, se creează joburi noi, mergem spre zona de servicii – lucru care se vede la Timișoara -, avem firme care se dezvoltă și care s-au obișnuit în România, sau companii noi care așteaptă să intre pe piață. Vedem tot mai mult cu firmele sunt nevoite să ofere un mediu de muncă atractiv și accesibil, iar noi oferim aceste lucruri. Este foarte posibil să vedem cum se vor goli clădirile de clasă B și C, companiile venind către spații office care oferă noi beneficii”, adaugă acesta.

În același timp, potrivit lui Șandor, în ultimii doi ani, orașele secundare, precum Oradea, Sibiu, Târgu-Mureș, Timișoara, Cluj, au devenit favoritele companiilor în detrimentul Bucureștiului. ”Am avut chiar o solicitare de a construi clădiri în Craiova”, afirmă Șandor. ”Am refuzat, deocamdată, pentru că vreau să fiu implicat complet în proiectul ISHO. Însă mă simt confortabil în orașele secundare, așa că nu se știe niciodată unde va fi următorul proiect”, a mai spus Șandor, proprietarul Mulberry Development, o companie specializată în dezvoltarea proiectelor imobiliare.

Compania sa este cunoscută pentru realizarea a două proiecte majore în cele mai importante orașe secundare din România: City Business Centre, Timișoara și The Office, Cluj-Napoca. Ambele proiecte au atras firme importante, printre care se numără Bosch, Bombardier, SAP, IBM, Deloitte, Mol Romania, Raiffeisen Bank, UniCredit, Betfair sau National Instruments.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: