Samsung și Apple vor să “scoată la pensie” cartelele SIM Samsung și Apple vor să “scoată la pensie” cartelele SIM
S-ar putea să asistăm la ultimele zile ale cartelelor SIM așa cum le știm. Potrivit informațiilor vehiculate în presa internațională, doi dintre cei mai... Samsung și Apple vor să “scoată la pensie” cartelele SIM

S-ar putea să asistăm la ultimele zile ale cartelelor SIM așa cum le știm. Potrivit informațiilor vehiculate în presa internațională, doi dintre cei mai mari producători de smartphone-uri la nivel international, Samsung și Apple sunt în discuții cu operatorii telecom pentru dezvoltarea și implementarea unei noi tipologii de cartel care ar urma să facă mai ușoasă tranziția între operatori.

La baza discuțiilor stă ideea dezvoltării unui standard universal pentru cartele SIM – e-SIM – , care ar urma să fie integrate în telefoane și să nu mai fie introduse de utilizatori la achiziționarea gadgeturilor. Astfel, prin intermediul acestor module, clienții ar putea să se înscrie în portofoliul unui operator și să aibă, totuși, libertatea de a-l schimba în orice moment doresc (desigur, vor exista anumite limitări impuse de operatorii de telefonie), spre deosebire de acest moment, când telefoanele achiziționate la abonament sunt blocate în rețeaua companiei de telefonie aleasă inițial.

Dacă inițiativa celor doi giganți din producția de telefoane mobile are succes (zvonurile vorbesc despre implementarea acestui tip de e-SIM-uri din 2016), ar însemna ca operatorii telecom vor putea fi schimbați chiar din interfața telefonului.

Site-urile de peste hotare afirmă că pe lista operatorilor implicați până acum în tratative se află AT&T, T-Mobile și implicit Deutsche Telekom (care în România deține fostul Cosmote), Vodafone, Orange, Etisalat, Telefonica.

Apple a făcut deja câțiva pași în această direcție, odată cu lansarea iPad-urilor cu LTE oferind un Apple SIM care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege între mai mulți operatori și, câteodată, să îi schimbe după cum doresc.

  • Gadgeturi

    21/07/2015 #1 Author

    Ar fi grozav sa poti schimba mult mai usor operatoriide telefonie mobila prin introducerea acestor e-Sim-uri. Asta insemana ca vor veni cu servicii mai bune pentru a-si pastra actualii clienti.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: