Versiunea de SDK (Software Development Kit) 5.0 le va permite consumatorilor să controleze aparatele electrocasnice prin intermediul oricărui Smart TV. Cu noua versiune de...

Samsung Premium House 2Versiunea de SDK (Software Development Kit) 5.0 le va permite consumatorilor să controleze aparatele electrocasnice prin intermediul oricărui Smart TV. Cu noua versiune de SDK, ce favorizează o dezvoltare mai rapidă și mai ușoară a aplicațiilor, Samsung extinde ecosistemul de aplicații pentru Smart TV-uri.

Samsung Electronics a anunțat Kit-ul pentru Dezvoltarea de Software pentru Smart TV-uri, versiunea 5.0, ce va oferi dezvoltatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a construi aplicații pentru platforma televizoarelor Smart.

Noul SDK pentru Smart TV de la Samsung a extins platformele actuale pentru o dezvoltare mai ușoară a aplicațiilor, iar funcțiile sale au fost îmbunătățite pentru a spori utilizarea și performanța acestora. Versiunea SDK 5.0 este compatibilă cu mai multe dispozitive decât varianta anterioară și va permite consumatorilor să controleze aparatele electrocasnice din casă – incluzând sistemul de iluminare, aerul condiționat și frigiderele – prin utilizarea aplicației pentru Smart TV-urile Samsung.

“Cu o creștere a membrilor și a numărului de download-uri de SDK de la an la an, website-ul  Samsung Development Forum devine una dintre cele mai mari comunități ale dezvoltatorilor de aplicații pentru Smart TV din lume,” a spus Young Ki Byun, Vice președinte al Software Research & Development Team din cadrul Samsung Electronics. “ Avem în plan să oferim o varietate mai mare de platforme și să îmbunătățim condiţiile de dezvoltare pentru a extinde ecosistemul aplicațiilor pentru Smart TV.”

Noua versiune de SDK a fost creată pentru a răspunde cererilor comunității de dezvoltători Samsung în ceea ce privește creșterea numărului de dispozitive compatibile. În această direcție, Samsung investește în construirea unui portofoliu de aplicații variat.

Una din caracteristicile excepționale ale noului SDK pentru televizoarele Smart Samsung o reprezintă  Web UI Framework pentru Samsung Smart TV Caph (Beta Cassiopeia). Datorită acestui nou framework, dezvoltătorii pot folosi standardele HTML5 – pentru a crea aplicații într-un mod mai simplu, prin folosirea unor efecte de animație complexe și design inovator. Samsung este, de asemenea, prima companie în sectorul Smart TV-urilor care folosește tehnologia PNaCL, care permite dezvoltătorilor să creeze aplicații pentru diverse modele de Smart TV fără să se îngrijoreze în privința compatibilității.

Mai mult decât atât, Samsung a îmbunătățit caracteristicile modelului de SDK anterior, înclusiv în privința funcției Multi-Screen și browser-based IDE. Funcția Multi-Screen permite aplicației să fie folosită atât pe TV cât și pe dispozitivele mobile, iar browser-based IDE ajută la dezvoltarea aplicațiilor prin faptul că permite dezvoltătorilor să lucreze în browser-ul web fără a folosi un instrument separat.

Kit-ul pentru dezvoltarea de software 5.0 poate fi downloadat pe website-ul Forumului Dezvoltatorilor Samsung http://www.samsungdforum.com/, începând cu 6 ianuarie 2014.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: