GadgetSmartphone

Samsung Galaxy Note 4 … Amazing!

Galaxy Note 4_1La scurt timp după lansarea din România, Samsung Galaxy Note 4 a ajuns la Gadget & Trends Magazine prin intermediul celor de la Quickmobile. Noul gadget al celor de la Samsung ne-a impresionat chiar și pe noi, fani declarați ai produselor Apple, și ne-am gândit să îi facem cinste cu un review. De ce? Pentru că este bun, foarte bun!

Se spune că pe zi ce trece, evoluăm. Dacă la oameni vă rog să îmi permiteți să am îndoieli, la tehnologie acest lucru este perfect adevărat. Acum câțiva ani erai în trend dacă aveai un telefon mic pe care să “îl pierzi” prin buzunar, însă, astăzi, moda s-a cam schimbat. Cu toții vrem un telefon cu un display mare și super performant, dar nu o tabletă. Samsung s-a comformat cerințelor pieței și a scos pe bandă rulantă noi modele de smartphoneuri, însă unul ne-a atras atenția. Vorbim de Note 4, un bolid pe care am avut posibilitatea de a-l testa și de care ne-am despărțit cu greu.

Încep simplu, prin a vă spune că, din punctual meu de vedere, Note de la Samsung 4 este cel mai performant și cel mai stabil telefon de pe piață. (n.red. – nu am testat înca iPhone 6 Plus). Și acum, să detaliez și de ce îl ridic atâta în slăvi.

Ca și variantă de test, eu am avut norocul să primesc modelul Samsung Galaxy Note 4 – N910U, fabricat pentru zona Hong Kong, Taiwan, Australia, Noua Zeelanda, Chile. Acesta a fost echipat cu un procesor Exynos 5433 Octacore de 1,9 GHz, ajutat de 3GB RAM, iar jocurile testate nu au dat niciun semn de încetineală. Din ce știu eu, și din ce am mai citit pe internet, la noi în țară vor predomina, totuși, două variante: modelul N910F cu procesor Qualcomm Snapdragon 805 Quad Core de 2.7 GHz și 4G cu 300 Mbps, dar și modelul N910C cu procesor Exynos 5433 Octa Core de 1.9GHz și 1.3GHz și 4G 150 Mbps.

Altfel spus, cea de-a patra generație a seriei Galaxy Note aduce un telefon ultra-echipat pentru orice fel de situație care necesită perfomanță înaltă și ușurință în utilizare. Telefonul vine echipat cu un ecran protejat de Gorilla Glass 3 de 5.7 inci (unul dintre cele mai mari ecrane de pe piaţă), ce produce o rezolțuie de 1440×2560 pixeli, la o densitate uimitoare de 515 pixeli per inch. Funcția Multi Window a fost îmbunătățită, astfel încât utilizatorii pot deschide două aplicații pe ecranul telefonului și pot beneficia de mai multă libertate cu Pop-up View, care permite repoziționarea și redimensionarea aplicațiilor și paginilor deschise, pentru a naviga mai ușor între ele. Pentru că s-a nimerit să avem și un Note 3 prin preajmă vă mai pot spune că noul model Samsung este un pic greu, și mai înalt însă lăţimea este mai mică, ceea ce face ca diferenţele să nu fie sesizabile.

Designul este de nota 10, iar finisajele sunt excelente. Carcasa din aluminiu face toți banii, în timp ce la capacul de pe spatele Note 4 nu s-a schimbat foarte mult. Acesta este tot dintr-un plastic rezistent, dar cu o textură ce imită pielea mai soft. Altfel spus, noul Galaxy Note 4 vine cu un design elegant și stilat.

Odată ce facem trecerea de la parte de design la cea tehnică, nu vă pot ascunde faptul că răspunsul la mișcare și deschiderea aplicațiilor se face instant. Niciodată, pe perioada testului, nu s-a pus problema să se blocheze sau să aibă delay. Pe partea de video l-am atacat cu o serie de videoclipuri 4K, iar imaginea (marcă înregistrată Samsung) și culorile redate sunt excelente. Nu a avut nici o mișcare sacadată, totul a fost fluent. Benchmarkurile l-au urcat pe primele poziții în top pe bună dreptate.

Atunci când vorbim de camera foto pot să vă spun atât: impresionantă. Galaxy Note 4 dispune de o cameră foto principală de 16 MP, cu stabilizator de imagine Smart Optic, pentru fotografiile făcute la obiecte în mișcare sau în medii întunecate. În plus, camera frontală de 3,7 MP cu f1,9 permite atât fotografierea la unghi standard de 90 de grade, cât și la un unghi mai larg de până la 120 de grade, pentru realizarea celor mai bune „seflie-uri de grup”. Filmarea se face (4K/UHD) 2160p@30fps și 1080p@60fps.

Cei de la Samsung ne amintesc din nou dacă mai era nevoie că sunt maeștri în marketing și i-au atașat noului dispozitiv mai mulți senzori, printre care scannerul de amprentă, care a fost îmbunătățit semnificativ pentru protejarea datelor cu caracter personal, senzorul SpO2, care măsoară saturația de oxigen din sânge și senzorul UV, primul de acest fel din lume, localizat pe spatele telefonului, și care, atunci când este îndreptat spre soare, măsoară nivelul de radiații UV și anunță utilizatorul dacă acest nivel este dăunător pentru sănătate. Tot pe parte de senzori, mai amintim de accelerometru, gyroscop, senzor de proximitate, busolă și barometru.

Pentru că este un telefon “BUSINESS”, Note 4 oferă cam tot ce poate oferi și un PC. Vine cu o suită de office, memento, to do list, mail de orice tip. Iar scrisul poate fi mult mai ușor cu ajutorul stylus-ului pe care telefonul îl deține. Altfel spus, noul S Pen a fost construit pentru a oferi o experiență similară cu cea a scrierii cu stiloul pe hârtie. Accesoriul S Pen permite o utilizare avansată a dispozitivului prin funcțiile Action Memo, Screen Write, Image Clip și Smart Select, care îmbunătățesc crearea, stocarea, modificarea și împărtășirea de conținut. În plus, cu ajutorul funcției inovatoare Snap Note, utilizatorii pot fotografia notițele scrise pe hârtie, iar acestea vor fi transformate și stocate în formatul S Note, adică din format analog în format digital.

Bateria s-a încăpățânat să stea încărcată o zi întreagă, având în vedere displayul și funcțiile telefonului, dar și faptul că l-am “butonat“ instalând aplicații, jocuri, și stând pe youtube. Să nu uit că am tras și câteva zeci de poze în prima zi. Cei de la Samsung ne asigură și ei că Galaxy Note 4 vine cu funcții îmbunătățite și în ceea ce privește perioada de funcționare, Fast Charging și Ultra Power Saving Mode asigurând o încărcare mai rapidă a bateriei și o durată de funcționare prelungită a dispozitivului mobil, pentru situațiile de urgență. În plus, funcția Voice Recorder, permite înregistrarea, recunoașterea și redarea a până la opt voci diferite, prin difuzorul îmbunătățit, care reduce zgomotul de fundal, având mai multe microfoane integrate în design-ul dispozitivului. Astfel, utilizatorii au posibilitatea de a izola și a asculta anumite voci dintr-o conversație cu mai multe persoane.

În conluzie, deși cred că aș mai putea spune multe despre acest model, Note 4 m-a încântat, cu toate că sunt fan Apple, așa cum ziceam mai sus. Timp de o săptămână, Note 4 a fost pentru mine un birou mobil, un aparat foto excelent, un mini TV cu conexiune rapidă prin 4G, GPS, mp3, hotspot. Eu nu cred că îi lipsește ceva. Deocamdată.

Specificatii:

Dimensiuni: 153.5 x 78.6 x 8.5 mm

Greutate: 176 g

Ecran: 5,7 inci SuperAmoled / rezolutie 2560 X 1440 pixeli (~515 ppi)

Procesor:  Exynos 5433 Octa Core 1,9 & 1,3 Ghz (SM-N910C sau SM-N910U) / Qualcomm Snapdragon 805 Quad Core  2,7 Ghz Krait 450 (SM-N910F)

GPU: Adreno 420 (Snapdragon 805) / Mali-T760 (Exynos 5433)

RAM: 3 GB

Spatiu de stocare: 32 GB

MicroSD: Da, pana la 128 GB

SIM: MicroSIM

Camera pincipala: 16 MP, 5312 x 2988 pixeli, OIS (stabilizare optica a imaginii), autofocus, LED flash / video 2160p@30fps (4K/UHD), 1080p@60fps

Camera Secundara: 3.7 MP / video 1440p

Baterie: 3.220 mAh

Audio: mufa de 3,5 mm

WiFi:  802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot

Retea de Date: HSDPA, 42 Mbps; HSUPA; LTE, Cat4, 50 Mbps UL, 150 Mbps DL (varianta cu procesor Exynos 5433) / HSDPA, 42 Mbps; HSUPA; LTE, Cat6, 50 Mbps UL, 300 Mbps DL (varianta cu procesor Snapdragon 805)

Altele: Bluetooth 4.1 LE, microUSB v2.0 (MHL 3), USB, NFC, GPS, Stylus S-Pen, tehnologie de reincarcare rapida a bateriei (incarcator de 2 A)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button