Salariu de până la 8.000 euro pe lună? Cine sunt cei mai bine plătiți angajați din industria digitală Salariu de până la 8.000 euro pe lună? Cine sunt cei mai bine plătiți angajați din industria digitală
Salariile programatorilor pot ajunge până la 8.000 euro pe lună, în timp ce designerii câștigă chiar și 3.000 euro lunar, reiese din datele Digitaljob.ro,... Salariu de până la 8.000 euro pe lună? Cine sunt cei mai bine plătiți angajați din industria digitală

Salariile programatorilor pot ajunge până la 8.000 euro pe lună, în timp ce designerii câștigă chiar și 3.000 euro lunar, reiese din datele Digitaljob.ro, prima platformă de recrutare de nișă, dedicată exclusiv industriei digitale și IT din România.

Acest nivel de remunerație este valabil în cazul specialiștilor cu experiență, care trebuie să stăpânească o suită de tehnologii specifice domeniului în care aplică.

Potrivit reprezentanților Digitaljob.ro, specialiștii din industria digital din România au putut aplica la joburi de programatori și designeri care ofereau salarii de până la 8.000 euro / lună, precum și oferte pentru relocare în altă țară, ca Germania sau Olanda, cerințele angajatorilor fiind direct compatibile cu nivelul salarial oferit.

Principala cerință a angajatorilor a fost stăpânirea de către candidați a mai multor tehnologii specifice jobului pentru care aplicau. Astfel, în cazul programatorilor de mobile, aceștia trebuie să poată lucra cu OOP, Objective C, Swift, Cocoa, iOS și Java, în timp ce programatorilor web și software li se cere experiență în utilizarea HTML, CSS, JavaScript, PHP, mySQL, XML, Java, C++ și Oracle.

Functia Salariul
.NET Chief Software Architect 8.300 EUR /luna
Java Chief Software Architect 7.800 EUR/ luna
PHP Developer 3.000 EUR/ luna

(*Top 3 cele mai bine platite job-uri pe Digitaljob.ro)

În ceea ce privește candidații la posturi de designer, experiența în utilizareaAdobe Creative Suite este obligatorie. Mai mult, precizează reprezentanții Digitaljob.ro, pentru posturile de Web și UX Designer se cer și cunoștințe de HTML, CSS și JavaScript. De asemenea, indiferent de domeniul în care aplică, candidații trebuie să cunoască bine limba engleză.

”Angajatorii sunt dispuși să ofere salarii foarte atractive, însă au și cerințe pe măsură. În general, cererea este mai mult pentru persoane cu experiență, dedicate meseriei lor. De aceea, joburile listate pe Digitaljob.ro se adresează specialiștilor”, a afirmat Marius Dascălu, Strategy and Creative Director 2Fresh, agenția interactivă care a dezvoltat platforma.

Cele mai multe oferte publicate până în prezent pe platformă, a mai adăugat Marius Dascălu, au fost din industriile software, online și mobile, care însumează aproximativ 95% din joburi, precum și pentru poziții în advertising și gaming.

Principalele orașe în care se caută specialiști în aceste industrii sunt București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: