S-a lansat primul ghid din România pentru părinții elevilor aflați în anii de examen S-a lansat primul ghid din România pentru părinții elevilor aflați în anii de examen
Specialiștii Clinicii Oana Nicolau au realizat instrumentul potrivit pentru părinții care vor să fie cel mai bun suport pentru copiii lor în anul examenelor.... S-a lansat primul ghid din România pentru părinții elevilor aflați în anii de examen

Specialiștii Clinicii Oana Nicolau au realizat instrumentul potrivit pentru părinții care vor să fie cel mai bun suport pentru copiii lor în anul examenelor. “Ghidul părintelui de 10” a fost lansat în urma rezultatelor unui studiu efectuat în rândul părinților din România care au copii în clasele a 8-a și a 12-a.

 Conform studiului, 70% dintre părinții copiilor aflați în anii de examen din România cred că emoțiile vor fi pe primul loc în topul problemelor pe care le vor avea elevii atunci când vor susține Evaluarea Națională sau examenul de Bacalaureat. Totodată, 90% dintre cei chestionați au precizat că își vor ajuta copiii să depășească etapele din anul examenului prin meditații la materiile la care adolescenții au dificultăți, dar și prin susținere morală.

  “Ne dorim ca prin acest ghid să tragem un semnal de alarmă asupra nevoii consilierii psihologice în rândul elevilor care urmează să susțină un examen important și dificil. Este important ca părintele să înțeleagă de ce meditațiile la emoții sunt la fel de importante ca meditațiile la diverse materii. Copilul trebuie să învețe să-și cunoască emoțiile, trebuie să știe cum să le gestioneze din timp pentru ca în momentul examenului să se concentreze mult mai bine”, a declarat Dorina Stamate, psihoterapeut specializat în problemele adolescentului în cadrul Clinicii Oana Nicolau și coordonatorul “Ghidului părintelui de 10”.

Ghidul este primul instrument de acest gen din România și este structurat în trei module. În primul modul, ei sunt învățați cum să depisteze problemele cu care se confruntă copiii în anul examenului, în cel de-al doilea le sunt prezentați pașii pe care un părinte trebuie să-i parcurgă pentru a-și ajuta copilul să scape de presiunea examenului, iar în cel de-al treilea, părinții fac cunoștință cu psihoterapeutul și cu rolul consilierii în procesul de înlăturare a emoțiilor copiilor din clasele a 8-a și a 12-a.

Clinica Oana Nicolau are peste 10 ani de experiență în psihoterapia copilului și a adolescentului. Cei mai buni specialiști oferă atât copiilor, cât și adulților cel mai bun suport în etapele dificile prin care sunt nevoiți să treacă pe parcursul vieții. Conform statisticilor clinicii, 95% din totalul copiilor care au trecut pragul cabinetului, în cei zece ani, au obținut note remarcabile atât la Evaluarea Națională, cât și la examenul de Bacalaureat.

 “Ghidul părintelui de 10” poate fi descărcat gratuit aici.

Clinica Oana Nicolau își desfășoară activitatea de mai bine de 10 ani pe piața din România. Clinica dispune de peste 30 de specialiști în psihologie, psihoterapie, coaching, logopedie și nutriție. Prețurile clinicii variază de la 100 de lei pentru serviciile de logopedie, 180 de lei pentru terapiile individuale și 220 de lei pentru terapiile de cuplu sau familie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: