Rușii își doresc o super autostradă care să lege Londra de New York Rușii își doresc o super autostradă care să lege Londra de New York
Magnații ruși au venit zilele trecute cu o propunere pentru un proiect interesant, destul de fezabil și care ar rezolva multe dintre problemele celor... Rușii își doresc o super autostradă care să lege Londra de New York

Magnații ruși au venit zilele trecute cu o propunere pentru un proiect interesant, destul de fezabil și care ar rezolva multe dintre problemele celor care se tem să zboare cu avionul pe distanțe foarte lungi.

Unul dintre apropiații președintelui rus, șeful Căilor Ferate rusești, Vladimir Yakunin, a prezentat proiectul unei super autostrăzi, care ar urma să lege Europa (via Londra), de Asia (via Rusia) și de continentul american (via Alaska), destinația finală fiind New York. La cei aproape 21.000 de km de șosea, mega autostrada ar putea părea o inițiativă fantezistă. Însă, cel mai probabil, problema nu va veni din lipsa infrastructurii, ci din sumele colosale care ar trebui investite, în opinia lui Yakunin, “trilioane de dolari”.

“Este proiectul unei colaborări între state și între civilizații”, a precicat Vladimir Yakunin citat de Fox News.

Dacă va fi realizată, autostrada ar trebui să lege mii de kilometri de drumuri și poduri deja existente în Rusia. Din punctul de pornire, din Londra, această șosea ar lega rețeaua existentă le nivel european, autostrăzile din Germania, inclusiv tunelul Canalului Mânecii care leagă Anglia de Franța.

De la punctual final din Siberia, în regiunea Chukotka, ar mai fi 88 de km de străbătut peste Marea Bering, spre Nome, unul dintre cele mai izolate orașe din Alaska. Propunerea lui Yakunin este ca americanii să construiască propria bucată de autostradă, de la Nome către Fairbanks. Cât despre traversarea strâmtorii Bering, un sistem de feriboturi ar fi cea mai ieftină soluție.

Susținătorul magnatului rus în acest proiect este președintele Universității de Stat din Moscova, Viktor Sadovnichy, ideea fiind încurajată și de alți oficiali ruși, mai ales că ar putea crea mii de locuri de muncă și ar dezvolta zona Siberiei. În orice caz, la o asemenea amploare, printre puținii oameni care chiar ar avea puterea financiară să transforme în realitate acest proiect, s-ar afla, cu siguranță, Yakunin (66 de ani). Potrivit Fox News, acesta nu este doar un prieten apropiat al lui Putin, ci s-ar putea să fie chiar succesorul său la președinția Rusiei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: