Rover. Range Rover: cum să fim în pielea lui Bond controlând un autoturism cu smartphone-ul Rover. Range Rover: cum să fim în pielea lui Bond controlând un autoturism cu smartphone-ul
O aplicație experimentală ne permite să intrăm în pielea celebrului personaj James Bond și să conducem un autoturism Range Rover prin intermediul telefonului mobil.... Rover. Range Rover: cum să fim în pielea lui Bond controlând un autoturism cu smartphone-ul

O aplicație experimentală ne permite să intrăm în pielea celebrului personaj James Bond și să conducem un autoturism Range Rover prin intermediul telefonului mobil. Detaliile amintesc de un autovehicul controlat de la distanță, prezentat în seria Bond, Tomorrow Never Dies (1997).

Jaguar Land Rover și-a prezentat recent un prototip al Range Rover Sport care poate fi controlat de la distanță printr-un smartphone, scrie Popular Mechanics. Prototipul denumit Remote Control Range Rover Sport face exact ceea ce implică și denumirea: cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefon mobil inteligent, șoferul poate controla mașina de la mică distanță, având acces la mișcările volanului, accelerație, frână și schimbarea vitezelor.

Prezentat ca și o unealtă ce va veni în ajutorul șoferilor off-road, această aplicație le va permite acestora să controleze apropierea mașinii de obstacole și unghiul de plecare fără a fi nevoie să urce și să plece de la volan constant pentru a verifica fiecare manevră. În plus, sistemul s-ar putea dovedi de folos și atunci când, în parcarea unui centru comercial, altcineva va parca prea aproape de noi și ne va bloca accesul în mașină.

În prezent, aplicația, aflată încă într-o fază experimentală, funcționează de la o distanță de 10 metri, mașina oprindu-se imediat dacă șoferul vine prea aproape de ea sau se depărtează prea mult. Totodată, autoturismul va accelera doar până la o viteză de 6 km/h cât timp se află sub controlul smartphone-ului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: