Românii și city break-urile. Destinații și buget pentru Amsterdam, Viena sau Istanbul Românii și city break-urile. Destinații și buget pentru Amsterdam, Viena sau Istanbul
Numărul turiștilor care au rezervat vacanțe de tip city break în primele 8 luni ale acestui an este de trei ori mai mare față... Românii și city break-urile. Destinații și buget pentru Amsterdam, Viena sau Istanbul

Numărul turiștilor care au rezervat vacanțe de tip city break în primele 8 luni ale acestui an este de trei ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele Paravion.ro, una din cele mai importante agenții de turism 100% online din România. Cele mai populare destinații de city break Paravion.ro sunt Amsterdam, Viena, Istanbul, Varșovia și Munchen, unde turiștii cheltuie până la 300 euro/ persoană pentru o vacanță cu 3 nopți de cazare și micul dejun inclus.

Potrivit reprezentanților agenției, în intervalul ianuarie – august 2015, numărul turiştilor care au preferat să îşi rezerve citybreak-uri cu Paravion.ro s-a triplat faţă de perioada similară din 2014, iar românii pleacă în astfel de vacanțe chiar și de două ori într-un an.

Principalele criterii în funcție de care turiștii aleg destinațiile pentru acest tip de vacanțe sunt tarifele avantajoase și numărul mare de obiective turistice din orașele vizitate. Prin urmare, în topul destinațiilor preferate sunt orașele cu o bogată componentă culturală și istorică.

Remus_Vişan_Paravion_3-200x300”Ne bucurăm să descoperim o creștere a apetitului românilor pentru city break, față de anul precedent.  Mai mult, anul acesta am observat că majoritatea turiștilor profită inclusiv de ofertele tot mai avantajoase ale companiilor aeriene, și accesează acest tip de vacanță, în medie, de două ori pe an”, declară Remus Vișan, Managing Director-ul Paravion.ro.

În 2015, majoritatea city break-urilor disponibile pe Paravion.ro au fost accesate de tineri, în proporție de 70%, care au cheltuit, în medie, 250 euro/persoană. Destinațiile preferate ale turiștilor tineri au fost Praga, Barcelona și Amsterdam.

Pe de altă parte, turiștii seniori, ale căror cereri reprezintă 30% din solicitările primite de agenție, au cheltuit până la 300 euro/persoană, în destinații ca Praga, Viena și Munchen.

Cele mai solicitate perioade de către turiștii din ambele categorii de vârstă au fost lunile februarie și septembrie.

În ceea ce privește profilul turistului român de city break, are între 30-50 de ani, pleacă în cuplu, călătorind cu avionul. Acesta alege, în general, vacanțe cu 3 nopți de cazare și cu mic dejun inclus.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: