La cei 21 de ani ai săi, Ionuţ Budişteanu nu este străin de concursuri şi de premii. Cea mai recentă distincţie a intrat în...
Ionut Budisteanu, castigatorul Intel ISEF 2013La cei 21 de ani ai săi, Ionuţ Budişteanu nu este străin de concursuri şi de premii. Cea mai recentă distincţie a intrat în palmaresul său pe 8 ianuarie, în cadrul Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) – eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului -, când preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a acordat diploma pentru cel mai bun student al anului în România.

Originar din Râmnicu Vâlcea, Ionuţ este student al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti. Numele lui se află pe buezele întregii lumi, şi mai ales a reprezentanţilor unora dintre cele mai mari companii din indusitra tech, prin prisma rezultatelor deosebite pe care le-a avut în cadrul unor prestigioase concursuri internaţionale de inventică şi informatică.

Trei tineri români, printre cei mai importanți 100 inovatori din Europa Centrală și de Est

“Mă consider un maker ce programează de 10 ani de zile şi sunt pasionat de realizarea unor diverse dispozitive electronice şi aplicații software care sa îi poată ajuta pe ceilalți. În prezent studiez informatică la Universitatea Bucureşti şi acum lucrez la un robot industrial, VisionBot, ce incearcă să ajute inginerii de electronică să transforme prototipurile lor în produse industriale. Îmi doresc să lansez proiectul www.VisionBot.net pe platforma Kickstarter. Întotdeauna am încercat să promovez Romania în străinătate prin munca pe care o desfaşor pe meleagurile natale. Sunt o fire competitivă şi doresc să reusesc să pun amprenta mea asupra lumii”, declara Ionuţ Budişteanu în prezentarea sa de pe site-ul LSRS.

Ce proiecte prezintă cei 5 elevii români prezenți la Intel ISEF 2014

Tânărul a fost inclus recent şi în lista Financial Times printre cei mai importanţi 100 de inovatori din Europa Centrală şi de Est. În 2013, revista Time îl desemna pe Ionuţ pe locul 9 în topul celor mai influenţi tineri ai lumii.

Români cu care ne mândrim: Ionuţ Budişteanu, desemnat de Time printre cei mai influenţi tineri din lume

Cine sunt ceilalţi câştigători ai Galei LSRS:

Sergiu Iliev, Europa Universitar:

Primii ani din viața noastră sunt petrecuți fără a înțelege cu adevărat conceptul de “imposibil”, fiind astfel binecuvântați cu lipsa restricțiilor pe care acesta le impune. Pe parcursul acestor ani am dezvoltat o pasiune pentru zborul atmosferic și spațial. Când eram mic am văzut filmele „Star Wars” și am decis să lucrez pentru a aduce acele nave extraordinare la realitate și astfel să împing granița stabilită între domeniul posibilului și cel al fantasticului. În retrospectivă, alegerea domeniului de inginerie aerospațială ca profesie una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat. Acum sunt la începutul anului trei la Imperial College London, în Marea Britanie. Obiectivele mele pe termen lung sunt să devin pilot apoi astronaut în cadrul NASA sau ESA. Pe parcursul ultimilor ani am avut realizări notabile în această direcție, obținând o medie ”summa cum laude” precum și premii atât în domeniul meu de activitate cât și în domenii conexe. Toate acestea sunt detaliate în curriculum.

Mădălina Vlăsceanu, America de Nord Universitar:

La University of Rochester mi-a fost oferita o bursă integrală pentru toți cei 4 ani de studiu. Am absolvit Colegiul Național Mihai Viteazul în 2012. În acest an particip la un program de schimb de experiență în Londra, Marea Britanie, la University College London.

Antonela Vieriu, Erasmus:

Mă numesc Vieriu Antonela, sunt din Iaşi şi momentan sunt studentă în anul VI în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” tot din Iaşi. În anul universitar 2013-2014 am fost plecată cu mobilitatea Erasmus pentru toată durata anului academic la Universitatea Albert-Ludwigs din Freiburg (Germania). Anul Erasmus petrecut în Germania a fost o adevărată provocare, cel mai greu an universitar de până acum, dar şi cel mai frumos!

Raluca Contu, Alte Continente:

Întotdeauna m-a atras orientul și misterul, motiv pentru care am decis să-mi părăsesc orașul natal Buzău pentru a-mi urma studiile superioare în Japonia. Am studiat științe farmaceutice la Universitatea Hiroshima, apoi am urmat un curs de master în științe medicinale la aceeași universitate. Proiectul meu de cercetare a fost despre cauzele bolii Parkinson, o boală neurodegenerativă pentru care încă nu se știe cauza concretă. Lucrând la proiectul meu, am realizat cât de puține cunoștințe are omenirea în materie de neuroștiințe. Bolile neurodegenerative sunt una dintre puținele categorii de boli pentru care încă nu există nici metode de prevenire, nici tratamente bine stabilite. Am simțit că trebuie să continui cercetarea în neuroștiințe, motiv pentru care am decis să urmez un curs de doctorat. În prezent, sunt student doctorand la Universitatea Yamanashi, departamentul de neurologie, și student cercetător susținut de Societatea Japoneză pentru Promovarea Științelor la Institutul Național de Neuroștiințe din Tokyo.

Raluca Ada Popa, Studentul Român al Anului în Străinătate:

Teza mea de doctorat contribuie la protejarea datele confidenţiale sau private împotriva hacker-ilor şi a câştigat premiul Sprowls pentru cea mai bună teză în informatică de la MIT. Proiectul meu CryptDB este folosit de companii de renume precum Google (începând din 2013), SAP AG şi Lincoln Labs, iar proiectul meu, Mylar (dezvoltat şi publicat în 2013-2014), este folosit de spitalul Newton-Wellesley din Boston. Mylar şi CryptDB au apărut în presă (Forbes, Technology Review, Adevărul) şi au fost publicate la conferinţe de top din IT. În anul 2013-2014 am aplicat la poziţii de profesor universitar. După interviuri, mi s-au oferit posturi de profesoară la toate facultăţile de vârf din lume inclusiv MIT, Stanford, Berkeley, Harvard, Princeton, etc. Am decis să accept oferta de la Berkeley şi voi începe munca de profesoară acolo în 2015.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: