Român premiat la competiţia Future Makers organizată de Liberty Global Român premiat la competiţia Future Makers organizată de Liberty Global
Andrei Covaci, în vârstă de 12 ani, din România, a câştigat locul al doilea la categoria 10-13 ani, în cadrul premiilor Future Makers, organizate... Român premiat la competiţia Future Makers organizată de Liberty Global

Andrei Covaci, în vârstă de 12 ani, din România, a câştigat locul al doilea la categoria 10-13 ani, în cadrul premiilor Future Makers, organizate de Liberty Global, grupul din care face parte UPC România. Tânărul a creat un robot care poate monitoriza nivelul de CO2 dintr-o sală de clasă şi poate anunţa profesorul dacă acest nivel depăşeşte limitele acceptate.

Competiţia este o iniţiativă care își dorește să creeze metode captivante prin care tinerii cu vârste cuprinse între 10-17 ani pot învăţa aptitudinile de care au nevoie pentru a avea succes în economia digitală şi, totodată, pentru a crea un impact social pozitiv.

„E minunat când vezi tineri extrem de creativi şi talentaţi participând la un program menit să-i determine să inventeze lucruri prin intermediul programării! Anul acesta a fost unul plin de miracole şi creativitate şi este esenţial ca aceste oportunităţi să fie sprijinite în continuare pentru viitorul acestor tineri!” explică Bill Liao, Co-fondator al CoderDojo, reţeaua globală de ateliere gratuite de programare pentru tineri.

Deliberarea în competiţia Future Makers a fost realizată cu ajutorul a trei juraţi – Severina Pascu (Managing Director, UPC CEE), Tony Hanway (Managing Director, Virgin Media Irlanda) şi Bill Liao (Co-fondator al CoderDojo), care au selectat patru câştigători.

Câştigătorii din categoria 10-13 ani sunt Giulio Muratori din Italia (locul 1) şi Andrei Covaci din România (locul al 2-lea), în timp ce la categoria 14-17 ani, competiţia a fost câştigată de Aoife Kearins din Irlanda (locul 1) şi de Roland Horváth din Ungaria (locul al 2-lea).

“Ca lider în inovația digitală, UPC încurajează tinerii să-şi dezvolte cât mai mult abilităţile de programare, pentru ca lumea să devină un loc mai bun. Prin UPC Future Makers îmbinăm abilităţile tinerilor cu tehnologiile digitale pentru a avea un impact social pozitiv, așa că sunt foarte fericită că printre câştigători s-au aflat tineri talentaţi din România şi Ungaria. Îi felicit pentru această realizare şi îi încurajez să-şi urmeze pasiunea mai departe, ca să poată deveni extrem de buni în materie de programare şi să contribuie la un viitor mai bun.”, a declarat Severina Pascu, Managing Director, UPC CEE.

Pentru a sărbători reuşitele, câştigătorii locului 1, din cele două categorii de vârstă, vor fi invitaţi într-o excursie de 2 zile la Amsterdam, capitala europeană a inovaţiei, unde vor avea ocazia să exploreze oraşul, să întâlnească inventatori care să îi inspire şi să afle mai multe despre Liberty Global. Câştigătorii locului al 2-lea vor primi echipamente de programare şi robotică pentru a-şi dezvolta, în continuare, proiectele viitoare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: