Roberto Cavalli se intoarce la stilul anilor ’70 pentru colectia Just Cavalli AW 2015 Roberto Cavalli se intoarce la stilul anilor ’70 pentru colectia Just Cavalli AW 2015
Este pentru prima oara, dupa multi ani si numeroase colectii lansate, cand designerul Roberto Cavalli renunta la “animal print” ca tema principala pentru linia... Roberto Cavalli se intoarce la stilul anilor ’70 pentru colectia Just Cavalli AW 2015

Este pentru prima oara, dupa multi ani si numeroase colectii lansate, cand designerul Roberto Cavalli renunta la “animal print” ca tema principala pentru linia young a brand-ului, Just Cavalli. De data aceasta, nu s-a mai inspirat din natura si nici din calatoriile sale  in toate colturile lumii, ci din arta, arhitectura si stilul anilor ’70.

O atmosfera retro-disco invaluie colectia de toamna-iarna 2015 in care Roberto Cavalli a mixat imprimeuri indraznete cu nuante tari, materiale cu texturi aparent diferite, forme si volumetrii intr-o colectie “statement”, ideala pentru lunile de toamna-iarna.

“Este un loc imaginar, unde caldura romantismului fuzioneaza cu stilul tehno-formal”, a declarat designerul care a combinat intr-un mod creativ dantela cu catifeaua, pielea intoarsa si matlaseuriler cu materialele peliculizate. Predomina negrul si griul in paleta cromatica a colectiei, dar acestea sunt dinamizate de nuante caramel, burgundy, galben mustar, oranj, nuante calde de maro si rosu exploziv. La acestea a adaugat imprimeuri Paisley, specifice anilor ’70, forme geometrice mari, inspirate din stilul Bauhaus si pene de strut cu influenta asiatica pentru o nota suplimentara de dramatism.

Din punct de vedere al lungimilor si stilurilor abordate, colectia este foarte diversificata: de la rochii si fuste mini, pana la piese lady-like peste genunchi, haine maxi, pantaloni skinny, jachete supradimensionate sau dimpotriva stranse pe corp, ce acopera toate nevoile vestimentare.

Este o colectie in care, minimalismul si modestia sunt lasate la o parte in favoarea stilului extravagant si opulent cu care ne-a obisnuit Roberto Cavalli si care defineste  o femeie moderna, preocupata sa se reinventeze intr-o societate preocupata din ce in ce mai mult de globalizare si multi-media.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: