Review Moto G6 – Ar putea fi o carte câștigătoare pentru Lenovo în acest an Review Moto G6 – Ar putea fi o carte câștigătoare pentru Lenovo în acest an
Lenovo a reușit să revitalizeze brandul Motorola pe piața telefoanelor mobile, iar seria Moto G a jucat un rol important. Dar anul acesta, noua... Review Moto G6 – Ar putea fi o carte câștigătoare pentru Lenovo în acest an

Lenovo a reușit să revitalizeze brandul Motorola pe piața telefoanelor mobile, iar seria Moto G a jucat un rol important. Dar anul acesta, noua serie Moto G6 pare că vine cu un plus important.

Nu este vorba de vreo componentă revoluționară sau de o schimbare majoră, ci de toate micile îmbunătățiri, care fac Moto G6 să pare un progres mai mare față de seria Moto G5, decât a fost în cazul Moto G5, în comparație cu Moto G4.

În plus, ținând cont de preț și de pachetul de specificații nu putem spune decât că Moto G6 ar putea fi o carte câștigătoare pentru Lenovo și brandul Motorola, în ceea ce privește segmentul midrange.

Design

Diferența de design dintre Moto G6 și predecesorul său este pe cât se poate de evidentă. Este mai mare, dar în același timp mai suplu. Ecranul este mai mare și mai generos pe G6 și vine în format 18:9 și se încadrează mult mai bine în peisajul actual din piața smartphone.

Moto G5 venea în carcasă din plastic, în timp noul Moto G6 vine cu o carcasă metalică acoperită de panouri de sticlă curbată Gorilla Glass. Deși este mai mare, design-ul telefonului pare mult mai compact pe G6. Logo-ul ”Moto” a devenit ”Motorola” și a fost mutat în partea de jos a ecranului, deasupra unui senzor de amprentă mult mai mic și mai stilizat. Pare, că de această dată designerii de la Lenovo și-au dat mai mult interesul.

Moto G6 vine cu o cameră duală, în timp de predecesorul său avea un singur senzor, butoanele laterale, au rămas însă în aceeași poziție la fel ca și pe modelul de anul trecut. Pe partea frontală avea tot o singură cameră selfie, dar apar alți senzori în dreapta difuzorului, folosiți pentru noua funcție recunoaștere facială.

Schimbarea de design a permis și instalarea unei baterii mai mari, dar nu cu foarte mult. Dată G5 avea o baterie de 2.800mAh, G6 are o vaterie de 3.000mAH. În fine, ultima schimbare majoră în design este dată de portul USB Type-C instalat de Lenovo pe G6, în condițiile în care Moto G5 era lansat anul trecut cu port micro-USB.

Performanțe

Design-ul a însemnat o schimbare majoră între generația de anul trecut și cea de anul acesta, dar la nivel hardware, nu există modificări foarte mari. Avem câte ceva în plus pe fiecare componentă importantă, dar nu există un salt tehnologic impresionat, după cum puteți vedea în tabelul de mai jos.

Specificații Moto G5 Moto G6
Display 5,0 inci (16:9) 5,7 (18:9) inci
Rezoluție 1920 x 1080 pixeli 2160 x 1080 pixeli
Procesor Snapdragon 430 Snapdragon 450
RAM 3GB 3/4GB
Stocare 32GB 32/64GB
Camera principală 13MP 12+5MP
Cameră frontală 5MP 8MP
Baterie 2.800mAh 3.000mAh
USB Micro-USB Type-C
Sistem de operare Android Nougat Android Oreo

Ca mod de rulare pentru un telefon de 220 de euro, adică în jur de 1.000 de lei, Moto G6 este un telefon destul de performant și aș spune că este unul din cele mai bune din clasa lui. Chiar nu ai ce să-i reproșezi lui Moto G6 știind ce fel de telefon este și cărui segment de utilizatori se adresează. Cum siguranță Moto G6 va fi telefonul de care au nevoie.

Cameră

Capitolul la care Moto G6 nu impresionează foarte mult este cel foto. Și nu e că Moto G6 nu este în stare să facă poze frumoase, dar e ceva ce lipsește. Nu ai nici ce să critici. Dar nici nu te dă pe spate. Calitatea pozelor este mai mult decât decentă, dar îi lipsește ceva. Dar cel mai bine, las pozele să vorbească de la sine.

În loc de concluzie

Ținând cont de preț, de specificații, de îmbunătățiri, de ce alte telefoane mai sunt pe piață în același segment cu Moto G6, cred că pot să spun fără nicio teamă că Moto G6 este undeva în Top 5 cele mai bune telefoane de piață, în clasa sa. Acum, decizia rămâne la latitudinea fiecăruia, în funcție de ce preferințe are, de ce are nevoie și, evident, de buget.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: