Numărul mai mare de turişti care au vizitat Grecia în prima jumătate a acestui an (+17%) a adus un plus de 13,4 puncte în...
Meteora, Greece

Meteora, Greece

Numărul mai mare de turişti care au vizitat Grecia în prima jumătate a acestui an (+17%) a adus un plus de 13,4 puncte în veniturile industriei ospitalităţii din această ţară comparativ cu perioada similară a anului trecut, reiese dintr-o analiză realizată de Alpha Bank.

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de Ambada Greciei la Bucureşti, turiştii atraşi de superbele plaje şi monumente ale Eladei au cheltuit cu 2,9 miliarde de euro mai mult în primele şase luni ale acestui an, ceea ce reprezintă o creştere de 12,6%, faţă de cele 26,8 puncte în perioada similară a anului trecut. Cei mai mulţi turişti care au vizitat Grecia în prima jumătate a lui 2014 au venit din ţările Uniunii Europene, un număr semnificativ mai mare de turişti faţă de anii trecuţi fiind înregistrat şi din Rusia sau Statele Unite.

Analişii Alpha Bank sunt de părere că revenirea sectorului turismului este un indicator clar al eliminării imaginii negative pe care Grecia o căpătase în ultimii ani din pricina problemelor economice. Totodată, este şi un indicator al puterii de promovare al ţării peste hotare şi a nenumăratelor avantaje care fac din ţară o destinaţie potrivită şi pentru sezonul de iarnă.

Greek Tourism Enterprises Association (SETE)se aşteaptă ca în acest an, Grecia să fie vizitată de peste 19 milioane de turişti. Numărul se referă doar la sosirile pe care rutieră sau navală, dar nu ia în calcul şi pasagerii navelor de croazieră. Acestea ar putea aduce în acest an cu până la 2,2 milioane de persoane mai mult faţă de anul trecut.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: