Québecul este în căutare de personal calificat în domeniul sănătății pentru satisfacerea necesarului său în ceea ce privește forța de muncă. Un reprezentant din...

QuébecQuébecul este în căutare de personal calificat în domeniul sănătății pentru satisfacerea necesarului său în ceea ce privește forța de muncă. Un reprezentant din partea Ministerului Imigrației, Diversității și Integrării din Québec va fi prezent în România în cursul săptămânii începând de luni 3 noiembrie, pentru a ține o serie de sesiuni de informare referitoare la perspectivele ocupării unui loc de muncă în acest sector de activitate, precum și la procedurile necesare pentru imigrare.

În Québec, cele mai solicitate profesii în domeniul sănătății sunt : asistenți medicali, infirmieri, tehnicieni în radiologie și radioterapie oncologică. Sesiunile de informare se vor ține pe 3 noiembrie, la Timișoara, 4 noiembrie, la Cluj, 5 noiembrie, la Brașov, 6 noiembrie, la Iași, și 7 noiembrie, la București.

Persoanele care dețin profilul profesional solicitat se pot înscrie la ședința pentru care optează, accesând site-ul Web al Ministerului : www.immigration-quebec.ca/romania.

Absolvenții din România cu diplome obținute în domeniul sănătății sunt deosebit de apreciați în Québec, datorită calității pregătirii de care au beneficat și a ușurinței cu care pot învăța limba franceză, limbă oficială în această provincie francofonă din Canada.

Pe de altă parte, trebuie știut faptul că diplomele de medicină generală sau de specialitate, cele de farmacist și de medic dentist eliberate în afara Canadei, Statelor Unite ale Americii sau Franței nu obțin niciun punct la grila de selecție din partea Ministerului Imigrației, Diversității și Integrării.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: