Proiect de schimb de experiență între companiile din România și Elveția Proiect de schimb de experiență între companiile din România și Elveția
Pe 14 noiembrie 2016 se finalizează primul proiect de schimb de know how între companiile din Elveția și cele din România, proiect realizat sub... Proiect de schimb de experiență între companiile din România și Elveția

Pe 14 noiembrie 2016 se finalizează primul proiect de schimb de know how între companiile din Elveția și cele din România, proiect realizat sub tutela Camerei de Comerț Elveția – România și a Camerei de Comerț Elveția – Europa Centrală.

Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 100.000 euro și a inclus organizarea a două forumuri de afaceri, unul la București și unul la Zurich, cu participarea mediului de afaceri din ambele țări, o platformă online de networking și facilitatea identificării de parteneri din ambele țări.

Deși a avut o durată de desfășurare de doar 19 luni, rezultatele imediate au vizat creșterea interesului din partea companiilor elvețiene pentru piața din România, printre care:

  1. – organizarea a 2 vizite de prospectare a pieței din partea unor companii elvețiene interesate să deschidă puncte de lucru în România.
  2. – un parteneriat concret încheiat între o firmă românească și una elvețiană.
  3. – facilitarea întâlnirii a aproximativ 160 de firme românești și elvețiene, cu ocazia celor două forumuri organizate la Zurich și București.
  4. – aproximativ 30 de firme elvețiene și românești înscrise în platforma Swiss-Romanian Business Partnership (SRBP http://www.ccer.ro/srbp/) .

Proiectul, realizat în comun de către Camera de Comerț Elveția-România (CCE-R) și Camera de Comerț Elveția-Europa Centrală (SEC), a avut ca scop oferirea unui nou impuls pentru dezvoltarea relațiilor de afaceri dintre România și Elveția, atât bilateral, cât și pe piețele terțe, dar și transferul de know-how între cele două părți, în domeniul business-ului.

Camera de Comerț Elveția-România (CCE-R) este o asociație românească non-profit înființată în decembrie 2000 ce are ca principal obiectiv stimularea și facilitarea relațiilor economice dintre Elveția și România. CCE-R este partenerul în România al Camerei de Comerț Elveția-Europa Centrală (SEC), membră a SwissCham (Association of Swiss Foreign Trade Chambers) și parteneră a Switzerland Global EntrepriseNetwork (S-GE), toate aflate în Zürich, Elveția.

CCE-R reunește în prezent circa 70 de membri, printre care se află cei mai importanți investitori elvețieni în România (Holcim, Ameropa, Nestlé, Franke, Ringier, Sika, Rieker).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: