Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) îşi propune să dezvolte la nivel naţional un concept prin care să încurajeze călătoriile persoanelor...
senior.pgAsociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) îşi propune să dezvolte la nivel naţional un concept prin care să încurajeze călătoriile persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani. Acesta este unul dintre motivele pentru care lansează programul Seniori România.

“Ponderea populaţiei de vârsta a treia creşte în România, similar situaţiei din Europa, în care 25% din populaţie are vârsta între 55 şi 80 de ani. Numai 3 din 10 persoane cu această vârstă din Europa călătoresc peste hotare. Iată de ce au fost dezvoltate astfel de programe în ţările UE, iar în România se vând, în prezent, zeci de programe de seniori pe destinaţii externe”, a declarat în cadrul unui eveniment de presă care a avut loc ieri în staţiunea Mamaia Alin Burcea, directorul general al agenţiei de turism Paralela 45 şi vicepreşedintele ANAT.

Potrivit lui Burcea, acest program ar fi benefic atât pentru turişti, aceştia fiind încurajaţi să călătorească în România şi în afara sezonului, în acelaşi timp având o contribuţie importantă şi în domeniul turismului local, cererea din partea seniorilor necesitând extinderea perioadei de funcţionare a unităţilor de cazare din ţara noastră. Vorbim aici mai ales de hotelurile de pe litoral, care se confruntă cu un trafic redus de turişti în capetele de sezon.

Tocmai de aceea, unul dintre primele programe ale acestei iniţiative se îndreaptă către aducerea turiştilor pe litoralul românesc. Potrivit lui Burcea, agenţiile de turism au inclus deja în oferta pentru 2015 pachete din categoria Seniori pe Litoral, acest program vizând călătoriile între 5 şi 31 mai şi 10-30 septembrie 2015.

Travel trends: serviciile all inclusive, preferatele turiștilor. Agențiile au vândut cu 20% mai multe pachete

“Vorbim despre sejururi de 7 zile. Suntem încă în discuţii în ceea ce priveşte preţul unui astfel de pachet, însă planul nostru este de a le face accesibile pentru turişti şi a aduce un grad bun de ocupare hotelierilor”, a declarat pentru Gadget&Trends Magazine Alin Burcea.

Reprezentantul ANAT a mai precizat faptul că în cadrul unui sejur din acest program turiştii ar urma să beneficieze de cazare şi pensiune completă, adică trei mese pe zi, 1 sau chiar 2 excursii în zona Dobrogei vor fi incluse în preţ, iar transportul va fi avanatajos. “ANAT și CFR Călători negociază pentru acordarea reducerii de 50% celor care intră în Programul SENIORI ROMÂNIA”, a mai spus Burcea.

John Stephenson, Wizz Air: nu încercăm să intrăm pe aeroporturile aglomerate

Trebuie să precizăm faptul că turiştii pe care ANAT îi vizează prin acest program au cel puţin 52 de ani, pentru 1 din cei 2 participanţi, aceasta fiind condiţia care trebuie să fie îndeplinită pentru achiziţia unui astfel de pachet de vacanţă.

“În Europa sau Israel, oamenii abia aşteaptă pensia pentru a putea călătorii în voie. E timpul să avem şi noi oferte la nivel naţional”, au mai spus oficialii ANAT.

Programele destinate seniorilor au devenit extrem de căutate în ultimii ani. Unul dintre pionierii agenţiilor de turism care oferă acest gen de servicii este Christian Tour. Singurul punct negativ al programelor pentru turiştii de vârsta a treia este faptul că destinaţiile din afara graniţelor sunt cele mai căutate pachete, până acum nefiind pusă la punct o strategie pentru dezvoltarea destinaţiilor interne.

Recent, oficialii Christian Tour afirmau că se aşteaptă ca 15.000 de seniori să călătorească din luna septembrie a acestui an, până în mai 2015 accesând pachetele turistice Senior Voyage, cifră în creştere cu 25-30% faţă de anul 2013.

Lansat în 2010, Senior Voyage este conceptul graţie căruia persoanele de peste 55 de ani pot beneficia de programe complete pentru a-şi petrece vacanţele în perioada sezonului turistic cuprins în  intervalul septembrie-mai, în unele dintre cele mai frumoase ţări ale Europei şi nu numai: Italia, Spania, Cipru, Grecia, Turcia, Franţa, Portugalia, dar şi în Israel sau Dubai.

Travel trends: de ce să vizitezi Germania şi un mic concurs

“În patru ani de când agenţia Christian Tour a lansat pe piaţă acest program turistic destinat persoanelor de peste 55 de ani, peste 45.000 de seniori au beneficiat de el. Dorinţa noastră este aceea ca acest produs să fie accesibil pentru cât mai multă lume. Acesta este si motivul pentru care,  grupul de companii care activează sub umbrela Memento Holidays subvenţionează o parte din costurile călătoriei “, declara recent Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Conform acestuia, destinaţiile pe care agenţia le propune pentru perioada septembrie-mai 2015 sunt Elveţia, Coasta de Azur, Costa Brava, Costa del Sol, Madrid-Barcelona, Napoli-Sorrento, Sicilia, Toscana,  Roma, Grecia (Corfu, Zakynthos, Creta, Kos), Antalya-Cappadocia,  Istanbul,  Cipru, Romania, Israel,  Dubai, Portugalia, Croaziera Mediterana de Vest, Croaziera Dubai-Oman.

Preţul cel mai mic de la care pleacă un astfel de pachet este de 155 euro/persoană către Istanbul cu autocarul, iar cel mai mare de la 699 euro/persoană, pachetul fiind reprezentat de o  croazieră Dubai-Oman.

Travel trends: vacanţa de vară din luna septembrie

Revenind la programul lansat de ANAT, patronatul propune tuturor părţilor interesate o listă de principii şi recomandări pentru a sprijini turismul pentru seniori, care să vină în întâmpinarea nevoilor specifice ale acestei grupe de vârstă. Printre acestea se numără asigurarea unui transport confortabil şi accesibil, inclusiv transferurile inter-modale (tren/autocar), furnizarea de servicii de calitate şi în afara sezonului de vârf dar şi programe de recreere specifice dezvoltate pentru toate condiţiile de vreme.

“ANAT va derula activităţi de branding care să fie folosite de companiile şi destinaţiile care aderă la această iniţiativă şi pentru a stimula participarea la aceste programe”, au mai spus reprezentanţii patronatului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: