Compania americană Ixia, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de soluţii pentru reţele, a lansat prima soluție de testare de...
IXIA_LogoCompania americană Ixia, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de soluţii pentru reţele, a lansat prima soluție de testare de 400 Gb/s pentru ethernetul de mare viteză, soluție care le va permite clienților să țină pasul cu cererea tot mai mare de lățime de bandă  a rețelelor de date.

Sistemul de test Jumpstart de 400 GbE va consolida poziția de lider a companiei în materie de testare de rețele de ethernet de mare viteză și contribuie la dezvoltarea viitoarele tehnologiilor de rețea

Sistemul, testat cu Ciena, un furnizor global de software și platforme de rețea deschise și personalizabile, a avut o rată de emisie/recepție a pachetului de date de 400 Gb/s, Ixia contribuind, astfel, la evoluția pieței către livrarea unui standard de 400 GbE.

„Rețelele se dezvoltă și evoluează într-un ritm alert, ceea ce înseamnă că trebuie să fim proactivi în dezvoltarea produselor de calitate care pot ajuta la construirea rețelelor viitorului”, a afirmat Roger Carroll, Senior Director, Hardware Engineering, Ciena.

Odată cu ratificarea standardului de ethernet de 100 Gb/s, atât traficul global în rețea, cât și cererea de lățimi de bandă mai mari au continuat să crească. Acum, grupul IEEE P802.3bs Task Force se concentrează pe dezvoltarea noului standard de 400 GbE pentru a face posibile soluții pentru lățimi mari de bandă dedicate centrelor de date de mari dimensiuni, infrastructurilor de distribuție video, furnizorilor de servicii și unor noi tipuri de aplicații. Acest standard va atinge o viteză de transfer de 400 Gb/s, viteză care va permite streaming-ul online a 50.000 de clipuri HD Netflix în același timp.

Pe măsură ce tehnologii precum streaming-ul video și cloud computing necesită centre de date mai mari și mari rapide, producătorii de echipamente trebuie să susțină viteze de peste 100 Gb/s pentru a ține pasul cu evoluția pieței.

Sistemul de test Jumpstart de 400 GbE este un tool kit pentru dezvoltatori care îi poate ajuta pe producătorii de echipamente de rețea să reducă timpul necesar activităților de dezvoltare și testare, îmbunătățind echipamentele de rețea proiectate înainte de implementarea standardului de 400 GbE. Astfel, clienții pot să creeze, testeze și verifice interoperabilitatea tehnologiilor ethernet de mare viteză, maximizându-și, în același timp, și investiția în testarea la 400 GbE.

Printre cele mai importante caracteristici ale sistemul de test Jumpstart de 400 GbE se numără o rată de emisie/recepție a datelor prin fir de 400 Gb/s, rată care se situează sub minimul și peste maximul dimensiunilor cadrelor de ethernet.

„Într-o piață din ce în ce mai competitivă, producătorii de echipamente trebuie să livreze soluții de rețea care să susțină viteze tot mai”, a menționat Errol Ginsberg, Chairman of the Board and Acting Chief Executive Officer, Ixia. „Ne dorim să livrăm soluțiile de care au nevoie clienții noștri pentru a dezvolta, testa și valida tehnologiile de rețea ale viitorului. După ce am lansat primele platforme de test de 40 și 100 GbE, la care se adaugă acum cea de 400 GbE, vom continua să creăm soluții care să le permită rețelelor să funcționeze oricând și oriunde.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: