Prea cald pentru pizza și shaorma? Românii spun că nu Prea cald pentru pizza și shaorma? Românii spun că nu
Pizza, shaorma și mâncarea chinezească rămân cele mai comandate preparate online, de pe Foodpanda.ro, în ciuda temperaturilor de vară, care scad, în mod normal,... Prea cald pentru pizza și shaorma? Românii spun că nu

Pizza, shaorma și mâncarea chinezească rămân cele mai comandate preparate online, de pe Foodpanda.ro, în ciuda temperaturilor de vară, care scad, în mod normal, apetitul pentru preparate sățioase. Cu toate acestea, reprezentantele sexului frumos optează pentru o dietă ușoară în sezonul estival, crescând cu până la 15% comenzile pentru salate, pește sau supe – creme.

Datele Foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, plasează în continuare pizza, preparatele orientale, precum shaorma sau kebap, și cele chinezești, în topul celor mai comandate feluri de mâncare în toate cele 13 orașe importante în care este prezentă.

Însă românii nu sunt cu totul neatenți la alimentația propice pe timp de vară. În special doamnele și domnișoarele, care reprezintă 60% din totalul clienților care comandă online de pe Foodpanda, aleg la prânz și la cină meniuri ușoare, formate din salate, preparate pe bază de pește gătit la grătar, legume gratinate sau supe de legume, multe nepreparate termic.

„În ciuda tendinței generale a consumatorilor de a rămâne fideli felurilor de mâncare preferate, este evidentă atenția sexului frumos pentru o alimentație sănătoasă și mult mai ușoară pe timp de vară. Începând cu luna mai și odată cu creșterea temperaturilor, am înregistrat o creștere de 10%-15% a comenzilor pentru preparate ușoare, fie că sunt salate, pește, pui sau curcan gătit pe grill”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager Foodpanda România.

Potrivit acestuia, și prețurile pentru astfel de preparate sunt mai avantajoase. Comanda medie pentru preparatele estivale, cu conținut caloric mai scăzut, se ridică la circa 55 de lei, comparativ cu 65 de lei, comanda medie generală de pe Foodpanda.ro.

Foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 450 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu şi Buzău.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: