Plecați în vacanță! Revenim curând… Plecați în vacanță! Revenim curând…
Planul nostru de început de an indica cel puțin un weekend pe lună să îl petrecem într-o vacanță. Un city break. O ieșire din... Plecați în vacanță! Revenim curând…

Planul nostru de început de an indica cel puțin un weekend pe lună să îl petrecem într-o vacanță. Un city break. O ieșire din aglomerația Bucureștiului. Să descoperim locuri noi sau să revedem locuri care ne-au rămas la suflet. Să bem o cafea bună la Roma, cum făceam în trecut, sau, să străbatem Romantic Road din Germania. Again! Să mai bifăm un oraș din țările nordice și, de ce nu, să dăm o tură de insule prin Grecia. Dar…

Planul nostru nu a prea funcționat de data aceasta. Așa că… am pus frână și… reconfigurare traseu. Pandemia a pus pe hold sau a anulat aproape toate vacanțele programate de noi. Și, totuși. Încet, încet ne revenim iar anul acesta, și am ales să vedem locurile frumoase din țara noastră. Le-am mai văzut. Ne-au plăcut, dar am zis să aprofundăm ce ne-a plăcut.

Așa că, după ce s-au mai relaxat măsurile luate de autorități am început să mai furăm câte o drumeție de weekend. Timid, dar aveam nevoie de “travel vitamin”. Și de cafea. Pentru că, după cum bine știți, tare ne mai place să lenevim cu o cană de cafea în mână.

Un singur exemplu. Anul trecut, am plecat la șase dimineața din București cu primul avion spre Roma. Am străbatut ore-n șir străduțele aglomerate, am făcut shopping, am mâncat cele mai bune paste și am băut 5 cafele. Da, 5 cafele. Seara la 23 eram înapoi în avionul spre casă! Ne plac plimbările, ce să facem. Și cafeaua. De cele mai multe ori când alegem o cameră de hotel ne uităm daca au în cameră espressor. Iar dacă nu au… cerem. În 90% din cazuri am avut noroc.

Revenind la anul acesta nebun, trebuie să vă spun că am făcut câteva alegeri bune atunci când vine vorba de vacanțe. Am vizitat Valea Avrigului, unde am descoperit Anna Charisma Chalet, o cabană de poveste, am dat o tură prin zona Iașului unde am redescoperit Cetatea Neamțului și mânăstirile din zonă, dar am vizitat atât Harghita cât și Covasna.

Atunci când eram „in the middle of the nowhere” și aveam nevoie de un strop în plus de energie pentru a ne continua drumeția, puneam de o cafea. În ultimele trip-uri am luat cu noi High Protein Iced Coffee de la Herbalife Nutrition, un mix de cafea ce combină boabele de cafea 100% Robusta espresso cu beneficiile a  15g de proteine din zer, per portie, o rețetă care ne punea din nou în mișcare. Nu are zahăr adăugat, conservanți sau coloranți și are doar 80kcal per porție. Simplu de făcut. Adaugăm doar apă rece, agitam shaker-ul și savuram! Apoi, din nou pe cărări de munte.

Și credeți-mă. Este ceva de urcat până la Cetatea Neamțului. Sau spre Lacul Sfânta Ana. Nu mai zic de recentele escapade de pe Transfăgărășan. Ne-a plăcut că se prepară ușor, dar și gustul fin, îndrăzneț și cu aromă intensă care chiar îți dă acel zvâc de energie.

După câteva zile pe litoralul românesc, unde am luat la pas stațiunile, a urmat, recent, un nou trip. De data aceasta în Țara Făgărașului. Am descoperit aici câteva locuri de poveste despre care o să vă povestesc într-un material separat. Vă spun doar atât: Cetatea Făgărașului este un must, iar vulcanul stins, lacul de smarald și coloanele de bazalt de la Racoș sunt ceva de vis pentru un turist care apreciază locurile noi. Pe lista am mai pus Sâmbăta de Sus, dar și Vâltorile de la Lisa sau o fermă de fructe de la Berivoi. Am mâncat afine, zmeură și mure direct de la sursă.

Și nu ne-am oprit aici. Timp de patru zile ne-am întors din nou pe Valea Avrigului. De data aceasta pentru cea de-a treia ediție a FoodCamp Sibiu. Un eveniment anual în care mai mulți food bloggeri se întrec în … bucătăreală. Am revăzut, anul acesta, Castelul de lut din Valea Zânelor, dar și alte locuri care le aveam la suflet.

Ce urmează? 4 zile de poveste la o pensiune în Delta Dunării, alte patru zile… din nou pe Valea Avrigului și un weekend în zona Moieciu. Și asta doar până la jumătatea lunii octombrie. Apoi… cine știe pe unde ne mai poartă drumurile. Cât despre cafea… aceasta, ne însoțește oriunde. Avem zi de zi ritualul nostru. Dimineața, la micul dejun, la prânz… și cafeaua de la ora 16.

Cât despre High Protein Iced Coffee de la Herbalife Nutrition, aceasta poate fi savurată acasă sau din mers, ca o gustare, atunci când ai nevoie cel mai mult. Este băutura perfectă pentru dimineață sau după-masă. Umpli shaker-ul cu 250ml de apă rece, adaugi 2 măsuri de High Protein Iced Coffee, agiți bine și torni peste gheață. Cool, nu?

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: