Grupul Teamnet, unul dintre primii trei integratori de IT&C din România, vizează investiţii de 10 milioane de euro în următorii doi ani pentru extinderea...
Bogdan Padiu, Ceo TeamNetGrupul Teamnet, unul dintre primii trei integratori de IT&C din România, vizează investiţii de 10 milioane de euro în următorii doi ani pentru extinderea la nivel regional. Astfel, Teamnet îşi doreşte deschiderea a 12 noi birouri la nivel european.

“Creşterea business-ului se va face prin două direcţii. Vom avea investiţii greenfield, adică ne dorim o extindere organică, în care să avem echipe de la zero, organizaţii care să crească pas cu pas, exact cum a fost cazul business-ului nostru la nivel local. Însă, din păcate, acest model nu cred că va putea fi replicat în toate ţările spre care ne îndreptăm. Astfel că intră în scenă cealaltă variantă de extindere, adică achiziţia unor jucători mai mici de pe acelel pieţe”, ne-a declarat Bogdan Padiu, CEO şi unul dintre fondatorii Teamnet Group.

Potrivit acestuia, bugetul va fi împărţit la jumătate pentru cele două direcţii de extindere. Un prim exmplu pentru extinderea organică a Teamnet este Croaţia, această ţară găzduind cel mai recent birou din afara graniţelor nostre al grupului Teamnet. Acesta se adaugă pe lista celor 4 țări în care activează prin filiale regionale, precum Belgia, Turcia, Republica Moldova și Serbia. Compania dezvoltă proiecte și în alte 10 țări din regiune. Potrivit oficialului companiei, printre cele 12 noi ţări vizate pentru extindere se numără Polonia, Italia, Grecia, Ungaria, Bulgaria sau ţări din Nordul Africii, o proporție de 40% din venituri urmând să fie generate de activități din afara României, până în 2018.

Mișcări de trupe la Ymens: pleacă Bogdan Balaci și vine Costin Matache

Grupul Teamnet a raportat o cifră de afaceri de 71 milioane euro pentru anul trecut, în creștere cu 35% față de rezultatele de peste 53 milioane euro înregistrate în 2012. Progresul excepțional se datorează pașilor importanți făcuți de Teamnet în ultimii ani către transformarea  într-un grup regional axat pe dezvoltarea de proiecte de anvergură, cu impact major asupra societății.

Strategia Teamnet pentru următorii ani constă în lansarea de produse și proiecte complexe care vor susține extinderea accelerată în regiune, cu sprijinul financiar din partea a doi parteneri renumiți – IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, și Black Sea Trade and Development Bank precum și asigurarea unei creșteri durabile, care se vor concretiza într-un venit estimat de 100 milioane de euro până în 2016.

Padiu, CEO Teamnet: Piața locală de cloud va atinge 150 milioane de euro în 2017

„În ultimii ani, Teamnet a parcurs etape importante pentru evoluția fiecărei companii din grup, a industriei locale de IT&C și a întregii societăți, aspirând mereu către inovație. Astăzi putem observa rezultate excepționale și ne propunem să atingem obiective remarcabile și în următorii ani. Rezultatele financiare ne confirmă potențialul de creștere atât în România, cât și la nivel regional, de aceea planurile noastre strategice pentru următorii patru ani se vor concentra pe extinderea pe piețe internaționale importante, în care putem dezvolta proiecte de anvergură în domeniile noastre de business: inginerie, cloud, externalizarea proceselor de business și vehiculele aeriene fără pilot. Împreună cu IFC și Black Sea Trade and Development Bank, în calitate de parteneri, ne propunem să dezvoltăm potențialul de creștere din România și din întreaga regiune”, a declarat Bogdan Padiu.

Teamnet, rebranding cu 1 milion de euro și planuri strategice pentru 5 ani

Grupul a semnat recent un acord de parteneriat cu IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, și Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). Din iunie, IFC și BSTDB au devenit acționari minoritari ai Teamnet, în urma unei investiții de 5 milioane euro în capital propriu și de 7,5 milioane euro în împrumuturi pe termen lung efectuate de fiecare dintre investitori. Astfel, cei doi investitori au primit fiecare câte 8,33% din acţiunile Teamnet Internaţional, cea mai mare companie din cadrul grupului (înainte de această investiţie de capital, Padiu controla 65% dintre acţiunile acestei companii).

„România este o țară cu potențial foarte mare și oportunități remarcabile pentru inovație. Tehnologia are puterea de a schimba și susține dezvoltarea unei economii, de aceea considerăm această industrie una importantă și o susținem în întreaga lume. Teamnet are o echipă puternică și o ofertă de produse bine plasată pentru creștere, iar dezvoltarea sa va permite consolidarea industriei de IT&C din regiune”, a declarat Ana Maria Mihăescu, Șef de Misiune IFC în România.

În total, Teamnet a ajuns la finanţări de 25 milioane euro, prin care va susţine etapele strategice și planurile de extindere din România și din regiune.

”BSTDB are un puternic portofoliu de investiții în România, axat pe agricultură, energie, IMM-uri, dar și sectorul de microfinanțare. Banca urmărește să-și extindă orizonturile operaționale prin adăugarea sectorului IT&C pe lista priorităților de investiții în România.  Suntem încrezători că parteneriatul nostru cu Teamnet va asigura noi oportunități de afaceri mutual benefice atât în România, cât și în regiunea Mării Negre”, a declarat Mustafa Boran, vicepreședintele BSTDB.

În plus, în acest an, grupul şi-a consolidate operaţiunile din Bucureşti prin relocarea într-un nou sediu, în Green Gate, o clădire modernă de birouri, mutare care reprezintă un avantaj competitiv și oferă tuturor angajaților actuali și viitori oportunitatea de a-și dezvolta creativitiatea, crește performanța și eficiența. Peste 600 de angajați lucrează în prezent în noul sediu al companiei, în timp ce mai puțin de 10% din forța de muncă Teamnet rămâne în alte birouri locale și internaționale.

“Invesţia în amenajarea acestui spaţiu s-a ridicat la 2 milioane de euro”, ne-au precizat oficialii Teamnet.

Ymens, compania de cloud din cadrul grupului Teamnet, anunță asocierea cu NEC Europe într-un parteneriat strategic care îmbină expertiza și tehnologia necesare în livrarea de soluții cloud de înaltă calitate dedicate sectorului public din România.

Referitor la parteneriatul anunțat cu NEC Europe, cele două companii, NEC și Ymens, continuă să susțină în mod activ cloud-ul guvernamental ca fiind soluția optimă pentru creșterea eficienței instituțiilor publice și a transparenței acestora în relația cu cetățenii și mediul de business.

“În cadrul NEC, noi credem în redefinirea valorilor comunității și punem vasta noastră expertiză în slujba dezvoltării de soluții pentru societate. Sectorul public românesc poate deveni mai productiv și eficient accesând tehnologii de ultimă generație prin intermediul soluțiilor și serviciilor informatice dedicate și personalizate. Alături de Ymens, facem astăzi un pas important și anunțăm acest parteneriat care vine în sprijinul instituțiilor publice, al cetățenilor și al întregii societăți. NEC pune la dispoziția sectorului public românesc soluțiile și tehnologiile sale, cu principalul scop de a susține România pe piața digitală unică europeană”, au declarat  reprezentanţii oficiali ai NEC Corporation.

Ca parte a strategiei Teamnet pe termen lung, un pas important va fi IPO (ofertă publică inițială), care va stimula planurile de extindere și inovație continuă ale companiei.

“De obicei pregătirile pentru listarea pe bursă durează cam 2-3 ani. E posibil să ne încadrăm în cei cinci ani pentru care am făcut planuri şi să prindem şi această listare. Totul depinde de cât de repede vom reuşi să tregem pragul de 100 de milioane de euro, pentru că investitorii se uită după companii puternice, şi de climatul economic din acel moment. Chiar dacă vom fi gata de listare dar piaţa va fi în scădere, vom amâna acel pas”, a mai spus Padiu.

Potrivit acestuia, listarea pe bursă va fi una dublă, atât pe piaţa noastră cât şi pe una internaţională.

Cu o experiență de 13 ani, Teamnet este unul dintre cei mai importanti integratori IT&C din România, având un portofoliu divers, care include soluții de integrare de sisteme și servicii de consultanță și externalizare. Teamnet și a fost inclusă, pentru al șaselea an consecutiv, în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe. De asemenea, Teamnet este singura companie românească inclusă în categoria „Big 5” a topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe în 2013, fiind ocupanta locului al treilea în clasament.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: